Sagene Avis

Nå er vi i gang:

Brynhild (95) fikk det første stikket

ÅPNET I DAG: Massevaksinasjonen i bydel Sagene er i gang. Brynhild Bjørnstad var første senior på plass i Sagene Samfunnshus. Foto: Janina Lauritsen

– Det er veldig deilig å være i gang, dette er en gledens dag! sier bydelsutvalgslederen om at vaksinasjonssenteret åpnet i Sagene Samfunnshus fredag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2021 kl 12:08

SAGENE: Fredag klokken 09.00 åpnet vaksinasjonssenteret i Sagene Samfunnshus.

Den første åpningsdagen er det 60 hjemmeboende over 85 år som skal vaksineres, og ved åpningstiden har Bydel Sagene 126 vaksinedoser. Så vil det trolig komme 100 til i løpet av dagen, og flere i neste uke. I dag er det alle Pfeizer-vaksinene som settes.

Det er seks helsesykepleiere fra helsestasjonen og smittevernsykepleiere i bydelen som starter vaksineringen på Sagene. Da får bydelen god oversikt:

– Så oppskalerer vi raskt når vi får flere vaksinedoser. Det er et veldig godt samarbeid i bydelen for å få dette til, sier enhetsleder for Sagene helsestasjon og lokalmedisinsk senter, Toril Larsen.

– Dette er noe vi har sett frem til alle sammen. Nå er vi i ivrige og engasjerte for å komme i gang, sier hun rett før dagens første senior kommer inn døren.


Les mer om hvordan vaksineringen i bydelen foregår her:

– Har fått verre stikk

Det er Brynhild Bjørnstad (95) som skal få det aller første stikket i bydelens nye vaksinasjonssenter.

– Er jeg først? Det visste jeg ikke, jeg trodde det var flere før meg, sier hun og smiler til lokalavisa.

Hun er ved godt mot i dag, men innrømmer at hun på forhånd var litt skeptisk til å ta vaksinen. Men det ordnet seg raskt etter en liten telefonsamtale.

– Jeg var litt tvilende, så jeg ringte legen min først og spurte.


ÅPNET I DAG: Massevaksinasjonen i bydel Sagene er i gang. Brynhild Bjørnstad var første senior på plass i Sagene Samfunnshus. Foto: Janina Lauritsen

Etter spørsmål om hvordan hun syns det var i «koronaåret» 2020, svarer hun:

– Jeg bor alene, så jeg tenkte ikke så mye over det. Og jeg har vært ute og sånn, så det har ikke vært noen problemer. Men man må jo være forsiktig.

Vaksinasjonsprosessen er effektiv her i samfunnshuset. Det er tid for nytt stikk hvert femte minutt, før alle må sitte i 20 minutter før de kan reise hjem igjen, slik at sykepleierne kan følge med på eventuelle reaksjoner. Bjørnstad syns ikke det var noen sak å få nåla i venstrearmen:

– Er vi ferdige? Å, jøye meg, jeg har fått stikk som var verre enn dette, sier hun fornøyd.


Og nå er det tid for å feire – ikke bare at vaksinen er tatt, men mandag 18. januar fyller hun også 96 år. Da blir det selskap med sønnen og hans kone.

– Jeg har verdens snilleste sønn! sier hun og forteller hvor godt det er med all hjelpen hun får.

Fra venstre: Bydelsutvalgsleder Almaz Asfaha (MDG), bydelsoverlege Barbro Monefeldt og enhetsleder for Sagene helsestasjon og lokalmedisinsk senter, Toril Larsen. Foto: Janina Lauritsen

– Flott at vi står sammen

Bydelsutvalgsleder Almaz Asfaha (MDG) er innom for å se det nye vaksinasjonssenteret med egne øyne. Hun er storfornøyd med arbeidet bydelen og de frivillige gjør.

– Det er veldig deilig å være i gang, dette er en gledens dag!


Det er 50 frivillige som har meldt seg til tjeneste, inkludert Asfaha selv, i tillegg til ungdommer som jobber gjennom bydelens arbeidsprogram. Vaksinasjonsprosessen er et samvirke mellom disse og bydelens egne ansatte.

Her skal bydelens beboere vaksineres. Foto: Janina Lauritsen

– Frivilligheten er så viktig, det er flott at vi står sammen om dette. Jeg vil takke på vegne av hele bydelsutvalget for at så mange ønsker å bidra.

Det er godt at vi nå får litt stabilitet, selv om det er en vei å gå før vi er tilbake til det normale, fortsetter hun.

– Dette viser at det går fremover, så håper jeg vi får flere vaksiner etter hvert. Jeg syns det er imponerende at kommunen og bydelen kom så raskt i gang med massevaksinasjonen.

Bomiljøkonsulent Esmail Faraji, Halmat Sarzali i enhet for kultur og nærmiljø, og Christian René Wold og Liban Ibrahim fra bomiljøtjenesten. Foto: Janina Lauritsen

Ved inngangen er det Christian René Wold og Liban Ibrahim, begge fra bomiljøtjenesten i Bydel Sagene, som har full kontroll.

– Vi tar oss av innslipp og trygghet og trivsel inne. Vi har også samvirke med ungdommene, de er ressurser.

Rosa buss kjører

Hele prosessen rundt vaksinering skal være trygg, også transporten til vaksinasjonssenteret. I så måte er de rosa bussene et meget godt alternativ, mener bydelen.

Alle i alderen 67 år og eldre i bydel Sagene som skal vaksinere seg, kan bruke Ruter Aldersvennlig transport til og fra Sagene Samfunnshus.

De rosa bussene kjører innbyggerne fra dør til dør mandag til lørdag fra klokka 10 til 18, og den reisende kan ha med seg en venn på turen utenfor aldersgruppen. Reisen koster en vanlig Ruter-billett (honnør), og forhåndsbestilles via Ruter (ekstern lenke).

Vaksinasjonen foregår i Sagene Samfunnshus, i Kristiansands gate 2, ved Gråbeinsletta. Foto: Janina Lauritsen

Startskuddet gikk på Bjerke

Torsdag gikk startskuddet for massevaksinasjon i Oslo.

Arne Svein Jul Bekken (85) fikk sin første dose med koronavaksine i Bydel Bjerkes lokaler. Dette sprøytestikket markerte starten på massevaksinasjon mot korona av personer som ikke bor i institusjoner, og åpningen av 15 vaksinasjonssentre i bydelene.

Her kan man vaksinere opptil 63.000 innbyggere per uke. I tillegg åpner fire regionale sentre i februar, som kan bistå de største bydelene. De kan vaksinere opptil 44.800 innbyggere i uka. Det gir Oslo en samlet kapasitet til å kunne vaksinere opptil 110.00 innbyggere i uka.

— Byrådet gjør alt vi kan for at kommunen skal kunne vaksinere så mange som mulig så raskt som mulig. Jeg er veldig glad for at første runde med vaksinering på i sykehjem og omsorgsboliger nå er ferdig, og at vi kan gå i gang med innbyggere som bor hjemme, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

— Tempoet på vaksineringen vil i stor grad påvirkes av hvor mange vaksiner vi får tilgang til, og jeg har store forhåpninger til at Oslo som episenter for koronapandemien i Norge vil bli prioritert, sier Johansen.

Ved utgangen av uke 2 vil Oslo ha mottatt 9000 koronavaksiner, der 7800 kommer produsenten Pfizer og 1800 fra produsenten Moderna. Den første dosen Moderna-vaksine ble satt i Bydel Grünerløkka fredag.

— Vaksinen er trygg, gratis og frivillig, og jeg oppfordrer alle til å ta den. Innbyggere vil bli kontaktet for timeavtale, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Lørdag 27. desember ble den første vaksinen i landet satt på Ellingsrudhjemmet i Oslo.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...