Sagene Avis

Vaksinasjonssenteret flytter fra samfunnshuset

Vaksinasjonssenteret flytter til Bjølsen. Bildet er fra dagens vaksinasjonssenter på Sagene. Foto: Janina Lauritsen

Nazar kafé åpnes igjen onsdag 3. februar, og vaksinasjonssenteret flytter derfor ut av Sagene samfunnshus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2021 kl 00:15

BJØLSEN: Bydel Sagenes vaksinasjonssenter åpnet i Sagene Samfunnshus 15. januar.

Sagene Samfunnshus er en sentral møteplass i bydelen. I tillegg til å delta på møter, kurs og arrangementer, kan innbyggerne i bydelen besøke Nazar kafé. På grunn av smittevernreglene i Oslo har kaféen, i likhet med andre serveringssteder, en tid måttet holde stengt. I denne perioden har bydelen benyttet Sagene samfunnshus som vaksinasjonssenter.

Nå flytter de snart ut av Sagene og inn i Bjølsenhallen.

Minimerer fare for spredning og øker kapasiteten

– Byrådet i Oslo gjorde i går lettelser i koronatiltakene, og Nazar Kafé kan igjen åpne opp for gjester. For å minimere faren for spredning av smitte mellom ulike grupper besøkende på samfunnshuset, samt for å øke kapasitet på antall innbyggere som kan vaksineres, flyttes Bydel Sagenes vaksinasjonssenter fra 10. februar til Bjølsenhallen, skriver Bydel Sagene til Sagene Avis.

3. til 5. februar har Nazar kafé åpent fra klokken 16.00 og vaksinasjonsarbeidet vil være ferdig før kaféen åpner.


Bydelen vil gi stor honnør til Sagene IF og Bymiljøetaten.

– De har kastet seg rundt og bistått bydelen slik at dette i minimal grad påvirker barn og unge og fratar dem muligheten for å trene. Vi har i samarbeid tatt grep for at barn og unge i størst mulig grad skal kunne fortsette med sine aktiviteter, sier kommunikasjonsansvarlig i Bydel Sagene, Kathinka Nordhagen Selsjord.

Bydelen kontakter deg

Fredag 29. januar hadde 298 innbyggere og 45 som regnes som kritisk helsepersonell fått første dose av vaksinen.

Vaksinering og innkalling går som planlagt, informerte bydelen i forrige uke. Inntil elektronisk timeinnkalling er på plass, vil bydelen ringe beboerne med beskjed om når de skal møte. Dette gjelder også innbyggere som allerede har avtalt time for dose nummer to.

De siste tallene fra Oslo kommune viser at beboere på sykehjemmene nå hovedsakelig er ferdigvaksinert med første dose. Beboere i omsorgsboliger har også fått tilbud om første dose og fullvaksinertes i løpet av denne uka.


Det ser også ut til at vaksineringen med første dose av øvrige personer i aldersgruppen over 85 år vil ferdigstilles i løpet av uka, og det er dermed klart for vaksinering av aldersgruppen 75 til 84 år.

Dette er prioriteringsrekkefølgen for vaksinering per nå:
1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
2. Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper
3. Alder 75-84 år
4. Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp
5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se hvilke her)
6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander
7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander
8. Alder 55-64 år
9. Alder 45-54 år
Kilde: Folkehelseinstituttet

Les mer om dette her:

Vaksinasjonssenteret flytter til Bjølsenhallen (til høyre i bildet) Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...