ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Almaz Asfaha (MDG):

- Jeg vil jobbe for at Sagene-folket skal ha et godt liv

TOPPKANDIDAT: Almaz Asfaha er Sagene MDGs toppkandidat til bydelsutvalget. Foto: Janina Lauritsen

Sagene MDG vil jobbe for enda bedre og flere parker i bydel Sagene. Parker med flere benker, drikkefontener og gratis toalett. Kanskje bydelen også kan få sin egen gartner?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

I Oslo kommune er det valg til bystyre og til bydelsutvalg, 8. og 9. september. Du kan også forhåndsstemme frem til 6. september, se her hvor du kan forhåndsstemme i bydelen. Sagene Avis vil frem mot valget presentere toppkandidatene i alle lokalpartiene som stiller til valg til Sagene bydelsutvalg.

BYDEL SAGENE: - Grønne lunger er viktig. Sagene MDG vil forbedre parkene, og gjerne lage flere parker. Vi er i bydelen med minst tilgang til grøntareal med tanke på antall mennesker som bor her. Og mange bor trangt og det er store forskjeller blant folk, derfor vil parker være viktig, sier Almaz Asfaha.

Hun legger til at parkene ikke bare skal være flotte for mennesker, men også for insektene.

- Vi mener parkene skal være bra for dyra også. Vil vil ha insektsvennlige parker hvor ting gror, med flere bærbusker og andre nyttevekster.

Og parkene må også, ifølge MDG, være tilgjengelige for alle. Det innebærer flere sitteplasser, drikkefontener og gratis toalett.

ANNONSE

- Vi vil ha en inkluderende by tilgjengelig for alle. Vi vil ha møteplasser uten kjøpepress, et sted hvor du kan drikke gratis vann og spise lunsj på en benk, på den måten blir uteplassene tilgjengelig for alle.

MDG Sagene ser også på mulighetene for å ansette en bydelsgartner.

- En bydelgartner vil se mulighetene og hvor det er nødvendig å ha nyttevekster, hvor det er mest naturlig å ha insektsvennlige busker og sånne ting. Dette må utredes på en ordentlig måte, sier hun og fortsetter:

- Og vi er glade i bekker, vi håper vi får muligheten til å gjenåpne Torshov-bekken, det vil være viktig med tanke på regnværet som har vært de siste ukene. Byen takler det ikke, alt bryter sammen, vi må ha byutvikling som tar hensyn til fremtidig klimaendringer. Vi må ha bekker og grøntområder som tåler mye regn!

Her kan du se oversikt over partiene som stiller til valg til Sagene bydelsutvalg, med alle kandidatene

ANNONSE

Vil dekke fritidsaktivitetene

- Vi er også opptatt av barn og unge. Dette er en bydel med store forskjeller, derfor er det viktig å satse på muligheter for rimelige fritidsaktiviteter. Og vi vil at dette skal kunne dekkes gjennom frivillighetsmidler.

Et annet hinder for deltakelse, i tillegg til pris, er transport, mener hun.

- Barn og ungdom, som driver med idrett, må kanskje komme seg til andre siden av byen for å spille kamp. Vi vil se muligheten for at bydelen kan betale for å skysse barna til kampene med buss.

Asfaha er også veldig glad i friluftsliv. Det er lavterskel og det er mulig å gjøre det rimelig.

ANNONSE

- Derfor er bytteboder og friluftsliv i nærmarka viktig for MDG. Både fra et klimaperspektiv, men også fordi vi vil skape en inkluderende bydel der flere har muligheten til å delta.

- Vil jobbe for at Sagene-folket skal ha et godt liv

MDG Sagene vil at flere skal tørre å sykle. Asfaha tør ikke selv å sykle overalt, og mener det må bli bedre sykkelveier.

- Det er ikke alle som tør å sykle i trafikken. Det er også veldig viktig med universell utforming. Det vil gjøre det enklere for folk med nedsatt funksjonsevne og eldre å ferdes trygt. Hvis du har nedsatt syn eller er blind, kan du jo ikke sykle. Og da må du kunne gå trygt uten å kollidere med syklister og el-sparkesykler. Vi vil ha en inkluderende by, det gjelder alle mennesker. Også dem som ikke kan sykle eller gå langt, sier hun og fortsetter:

- Vi går til valg på en by som er trygg for barn og unge. En by som er trygg for barn, er trygg for eldre, og igjen resten av befolkningen.

- Hvordan vil akkurat du gjøre en forskjell i bydelen?

ANNONSE

- Jeg er jo en engasjert person som liker å jobbe med det jeg brenner for. Og på den måten MDG styrer i kommunen, vil vi også gjøre i bydelen. Vi setter i gang med klimabudsjett, det gjennomsyrer alt vi gjør. Jeg er målbevisst og håper jeg kan gjøre en forskjell i bydelen. Men enkeltindivider er ikke unike på den måten, det viktigste er jobben vi skal gjøre og at vi har et ganske bra program vi går til valg på, både på Oslo- og bydelsnivå. Blir vi større enn vi er nå, kan vi påvirke i større grad.

- Føler du bydelsutvalget (BU) blir hørt? Syns du BU burde ha større vedtaksrett?

- Større, selvfølgelig! Oslo MDG har gått inn for at BU skal ha mer å si, i stedet for å være høringsinstans. Det bor nesten 50.000 mennesker i bydel Sagene, det er som en stor norsk by. Men likevel har man ikke like stor mulighet til å påvirke som andre mindre kommuner har. Lokaldemokratiet er veldig viktig.

- Hvorfor skal folk stemme på akkurat deg?

- Fordi jeg lytter og er opptatt av nærmiljøet. Jeg vil jobbe for at Sagene-folket skal ha et godt liv, med gode parker og gode muligheter for barna å vokse opp med. Leilighetsbarna skal ha det like bra som husbarna!

Alder: 29
Yrkesbakgrunn: – Jeg jobber i DNT som organisasjonsrådgiver.
Fritidsinteresser: – Før jeg ble med i MDG i 2015 hadde jeg mange verv i frivillige organisasjoner, og der startet engasjementet mitt. Nå har jeg mange verv i MDG. Jeg liker også å trene, og jeg har blitt friluftsmenneske etter at jeg begynte i DNT. Jeg har master i psykologi, det er bra for vår psykiske helse å være ute i naturen. Vi må ha mer fokus på forebyggende tiltak, ofte er det for sent når du får psykologtimen du trenger.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE