ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

– Dette er useriøst av de borgerlige partiene

Camilla Johannessen (t.v.) og Mats Kirkebirkeland (t.h.) fra Sagene Høyre fikk fint besøk av statsministeren og Oslo Høyres byrådslederkandidat fredag formiddag for å slå et slag for t-bane også til Sagene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Fredrik Mellem (Ap) mener bydel Sagene heller burde få flere bussavganger, enn T-bane.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2019 kl 11:13

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Statsminister Erna Solberg og Eirik Lae Solberg, Høyres byrådslederkandidat i Oslo og leder av samferdsel- og miljøkomitéen, stilte opp på Gråbeinsletta fredag 6. september med et nytt T-baneskilt. Et skilt som kan bli et permanent syn på Sagene, hvis Oslo Høyre får det som de vil.

Høyres baneforslag går nemlig fra Majorstuen til Bislett, Ullevål sykehus, Sagene, Grünerløkka og til Carl Berners plass.

Lae Solberg fortalte på fredag at Høyres forslag kombinerer flere avganger med å nå et større område av byen, enn det traséen byrådet og Ruter har landet på.

– Man oppnår det samme med vårt tilbud, men man får i tillegg med Sagene og Grünerløkka, sier Lae Solberg, og viser til at også Sporveien, som er selskapet som kjører T-banen, har ønsket en trasé som favner en strørre del av byen, sa han og fortsatte:

– Ruters forslag er et riktig valg hvis man bare skal øke kapasiteten til Stortinget. Oslo er en by som vokser, vi er en europeisk storby, det blir rart å legge all infrastruktur til Karl Johan. Byrådets forslag er en småbytenking Oslo burde ha kvittet seg med. Dette området trenger en T-bane, det er en kjempefordel for dem som bor her.

ANNONSE

Her kan du lese hele saken

– Useriøst

Fredrik Mellem, styremedlem i Oslo Arbeiderparti, er ikke enig i at det er en god idé å legge t-banen til Sagene. Han mener dette er useriøst av de borgerlige partiene.

Fredrik Mellem (Ap) Foto: Norsk Arbeidermandsforbund

– Mange fagfolk i Ruter, Oslo kommune og Statens vegvesen har jobbet grundig med dette i lang tid. Konklusjonen er entydig og vårt ansvarlige byråd følger deres anbefalinger, sier han og fortsetter:

- Høyre, Venstre og KrF svarer på dette med hver sin hjemmesnekrede løsning. Det er egentlig ikke et ansvarlig styringsparti verdig, og langt under hva vi normalt forventer av Oslo Høyre. De har nå faktisk drevet hele denne valgkampen på en tegning fra bakrommet i Høyres hus. Det er ikke til å tro.

– La oss heller få flere bussavganger

Han mistenker at det hele egentlig er en dekkoperasjon.

ANNONSE

– Forslaget deres vil innebære en utsetting av påtrengende investeringer i infrastruktur, og det er muligens også hele poenget.

– Vi som faktisk bor på Sagene, er strålende fornøyd med de fire busslinjene vi har. La oss heller få flere avganger på disse, sier Mellem.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE