ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Slik stemte vi i bydel Sagene:

Dette er valgkretsene MDG ikke vant

MDG fosser frem i både Oslo og bydel Sagene, se her hvilke valgkretser de ikke vant i bydelen. Foto: Øystein Dahl Johansen / Ruter (arkivfoto)

MDG fikk flest stemmer i fire av seks valgkretser i bydel Sagene. Høyre håper på et grønt samarbeid i bydelsutvalget.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: MDG er oslovalgets vinner med en fremgang på 7 prosentpoeng, som gir en oppslutning på 15,2 prosent.

MDG fikk også flest stemmer i fire av de seks valgkretsene i bydel Sagene. Men på Nordpolen skole fikk Arbeiderpartiet 21,5 prosent av stemmene, og på Fernanda Nissen fikk Høyre 24,6 prosent. Se tabellene nederst i saken for full oversikt.

Les også: Oslo forblir rødgrønt, MDG fosser frem i Sagene

– Imponerende valgresultat

– Først og fremst er vi utrolig takknemlige. Det er utrolig kult at vi er størst i bydel Sagene, dette er blant de beste valgene vi noensinne har gjort, av alle kommunene i Norge, sier leder av Sagene MDG og partiets toppkandidat til bydelsutvalget, Almaz Asfaha, og legger til:

– Vi er veldig glade for at Sagene ser verdien av alt det MDG har gjort.

ANNONSE

TOPPKANDIDAT: Almaz Asfaha er Sagene MDGs toppkandidat til bydelsutvalget. Foto: Janina Lauritsen

I bydel Sagene taper Høyre 3,4 prosentpoeng og ender på 17,5 prosent. Nå er det viktig å merke seg at bydel Sagene-resultatene ikke gjelder bydelsutvalget. Stemmene til bydelsutvalget telles først senere denne uka, og BU-sammensetningen godkjennes 20. september. Tallene for bydel Sagene inneholder heller ikke forhåndsstemmene, siden disse blir talt opp sammen med kommunen som helhet.

– Tallene viser at Høyre går litt ned i Oslo. Likevel ser vi at tilbakegangen i bydel Sagene er langt mindre enn resten av Oslo. Jeg tror T-banestoppet på Sagene kan ha overtalt mange velgere. Det er tydelig at en satsning på kollektivtransport er viktig for velgere i bydelen, sier leder av Sagene Høyre og partiets toppkandidat til bydelsutvalget, Mats Kirkebirkeland.

TOPPKANDIDAT: Mats Kirkebirkeland er Sagene Høyres toppkandidat til bydelsutvalget. Foto: Janina Lauritsen

– Et grønt samarbeid ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse

Han sier MDGs valgresultat er imponerende.

ANNONSE

– Det er et tegn på at bydel Sagene vil ha en mer klimavennlig politikk, og det er et godt tegn. Jeg har lenge ønsket å dra Høyre i en grønnere retning. Fremover kommer vi til å jobbe hardt for at Høyre utvikler enda grønnere politikk for både mennesker og miljø, sier han og fortsetter:

– Det kan jo være forskjell på stemmene til bydelsutvalget og kommunen, så vi må vente og se til opptellingen er ferdig. Men vi er veldig fornøyde med at det ser ut til at vi beholder våre tre mandater. Ellers vil jeg gjerne påpeke at Høyre, Venstre og MDG har flertall sammen i Sagene bydelsutvalg. Et slikt grønt samarbeid ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse.

Ap ned 12,5 prosentpoeng

Jørgen Foss er Arbeiderpartiets tredjekandidat til BU. Foto: Janina Lauritsen

– Vi går kraftig tilbake og det må vi ta til oss. Men jeg er stolt av det vi har gjort i bydelen. Jeg tror vi skal bruke de neste fire årene på å ta tilbake de vi egentlig vet er Arbeiderparti-velgere, sier leder av Sagene Arbeiderparti, Jørgen Foss.

– Jeg skulle ønske tallene hadde vært bedre, men vi har fortsatt makta i byrådet. Det er viktig at vi beholder det rødgrønne byrådet, sier han.

ANNONSE

Bjølsen skole

Bjølsen skole

Lilleborg skole

Lilleborg skole

Nordpolen skole

Nordpolen skole

Fernanda Nissen skole

Fernanda Nissen skole

ANNONSE

Sagene samfunnshus

Sagene samfunnshus

Sagene festivitetshus

Sagene festivitetshus

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE