Sagene Avis

Slik stemte vi i bydel Sagene:

Dette er valgkretsene MDG ikke vant

MDG fosser frem i både Oslo og bydel Sagene, se her hvilke valgkretser de ikke vant i bydelen. Foto: Øystein Dahl Johansen / Ruter (arkivfoto)

MDG fikk flest stemmer i fire av seks valgkretser i bydel Sagene. Høyre håper på et grønt samarbeid i bydelsutvalget.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: MDG er oslovalgets vinner med en fremgang på 7 prosentpoeng, som gir en oppslutning på 15,2 prosent.

MDG fikk også flest stemmer i fire av de seks valgkretsene i bydel Sagene. Men på Nordpolen skole fikk Arbeiderpartiet 21,5 prosent av stemmene, og på Fernanda Nissen fikk Høyre 24,6 prosent. Se tabellene nederst i saken for full oversikt.

Les også: Oslo forblir rødgrønt, MDG fosser frem i Sagene

– Imponerende valgresultat

– Først og fremst er vi utrolig takknemlige. Det er utrolig kult at vi er størst i bydel Sagene, dette er blant de beste valgene vi noensinne har gjort, av alle kommunene i Norge, sier leder av Sagene MDG og partiets toppkandidat til bydelsutvalget, Almaz Asfaha, og legger til:

– Vi er veldig glade for at Sagene ser verdien av alt det MDG har gjort.


TOPPKANDIDAT: Almaz Asfaha er Sagene MDGs toppkandidat til bydelsutvalget. Foto: Janina Lauritsen

I bydel Sagene taper Høyre 3,4 prosentpoeng og ender på 17,5 prosent. Nå er det viktig å merke seg at bydel Sagene-resultatene ikke gjelder bydelsutvalget. Stemmene til bydelsutvalget telles først senere denne uka, og BU-sammensetningen godkjennes 20. september. Tallene for bydel Sagene inneholder heller ikke forhåndsstemmene, siden disse blir talt opp sammen med kommunen som helhet.

– Tallene viser at Høyre går litt ned i Oslo. Likevel ser vi at tilbakegangen i bydel Sagene er langt mindre enn resten av Oslo. Jeg tror T-banestoppet på Sagene kan ha overtalt mange velgere. Det er tydelig at en satsning på kollektivtransport er viktig for velgere i bydelen, sier leder av Sagene Høyre og partiets toppkandidat til bydelsutvalget, Mats Kirkebirkeland.

TOPPKANDIDAT: Mats Kirkebirkeland er Sagene Høyres toppkandidat til bydelsutvalget. Foto: Janina Lauritsen

– Et grønt samarbeid ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse

Han sier MDGs valgresultat er imponerende.


– Det er et tegn på at bydel Sagene vil ha en mer klimavennlig politikk, og det er et godt tegn. Jeg har lenge ønsket å dra Høyre i en grønnere retning. Fremover kommer vi til å jobbe hardt for at Høyre utvikler enda grønnere politikk for både mennesker og miljø, sier han og fortsetter:

– Det kan jo være forskjell på stemmene til bydelsutvalget og kommunen, så vi må vente og se til opptellingen er ferdig. Men vi er veldig fornøyde med at det ser ut til at vi beholder våre tre mandater. Ellers vil jeg gjerne påpeke at Høyre, Venstre og MDG har flertall sammen i Sagene bydelsutvalg. Et slikt grønt samarbeid ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse.

Ap ned 12,5 prosentpoeng

Jørgen Foss er Arbeiderpartiets tredjekandidat til BU. Foto: Janina Lauritsen

– Vi går kraftig tilbake og det må vi ta til oss. Men jeg er stolt av det vi har gjort i bydelen. Jeg tror vi skal bruke de neste fire årene på å ta tilbake de vi egentlig vet er Arbeiderparti-velgere, sier leder av Sagene Arbeiderparti, Jørgen Foss.

– Jeg skulle ønske tallene hadde vært bedre, men vi har fortsatt makta i byrådet. Det er viktig at vi beholder det rødgrønne byrådet, sier han.

Bjølsen skole

Bjølsen skole

Lilleborg skole

Lilleborg skole

Nordpolen skole

Nordpolen skole

Fernanda Nissen skole

Fernanda Nissen skole

Sagene samfunnshus

Sagene samfunnshus

Sagene festivitetshus

Sagene festivitetshus

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...