ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Helge Stoltenberg(Ap):

- Min dør skal alltid være åpen, jeg vil snakke med alle og være tilgjengelig for alle

TOPPKANDIDAT: Helge Stoltenberg er Sagene Arbeiderpartis toppkandidat til bydelsutvalget. Foto: Janina Lauritsen

Helge Stoltenberg (Ap) er opptatt av at eldre får det livet de fortjener og at barn og unge får en oppvekst som setter dem i stand til å få et godt liv.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2019 kl 10:02

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

I Oslo kommune er det valg til bystyre og til bydelsutvalg, 8. og 9. september. Du kan også forhåndsstemme frem til 6. september, se her hvor du kan forhåndsstemme i bydelen. Sagene Avis vil frem mot valget presentere toppkandidatene i alle lokalpartiene som stiller til valg til Sagene bydelsutvalg.

BYDEL SAGENE: Helge Stoltenberg er Sagene Arbeiderpartis toppkandidat til bydelsutvalget, og han er også nåværende bydelsutvalgsleder.

Hans tre viktigste kampsaker er badeplass i Akerselva, gratis skolemat og flere aktiviteter til de eldre.

Det er viktig med en badeplass i Akerselva fordi vi bor i en tett bydel, sier han til Sagene Avis.

- Når det er en varm sommer ser vi behovet for en badeplass i bydel Sagene. Det er ikke alle som har råd eller mulighet til å dra langt for å få seg en dukkert.

ANNONSE

Her kan du se Stoltenberg ta seg en dukkert der bydelen kanskje kan få badeplass

Stoltenberg har vært veldig opptatt av å få til at alle skolene skal ha et gratis måltid.

- Dette handler om å få i barn og unge nok næring. Det er mange som ikke spiser hverken frokost eller lunsj, og jeg syns det er riktig at det blir en samfunnsoppgave å hjelpe til her. Dette er viktig for å jevne ut forskjeller blant folk.

Her kan du se oversikt over partiene som stiller til valg til Sagene bydelsutvalg, med alle kandidatene

Vil skape møteplasser for eldre

Det er mange eldre som sitter inne og lever i ensomhet, derfor ønsker Stoltenberg og Sagene Arbeiderparti å skape nye møteplasser for de eldre.

ANNONSE

I november 2018 ble rosa busser, et transporttilbud for seniorer fra 67 år, lansert i bydel Sagene, etter at pilotprosjektet startet opp i Nordre Aker i 2017. Dette mener Stoltenberg er med på å bekjempe at de enslige blir sittende alene i hjemmene sine.

- Jeg tror mange eldre opplever dette tilbudet veldig positivt, fordi de kan få være med på å bestemme sin egen hverdag.

Vil ha flere grøntområder

- Hvordan vil akkurat du gjøre en forskjell i bydelen? 

- Jeg er engasjert og bryr meg om andre. Jeg vil jobbe for at flere i vår bydel får det bedre. Jeg vil at vi skal løse oppgavene i fellesskap, sammen kan vi skape et bedre samfunn og redusere forskjeller. Jeg vil at vi skal få flere og gratis møteplasser i bydelen vår, og jeg vil satse videre på kultur og frivillighet.

Han er også opptatt av at vi skal gjøre gode valg for miljøet, at vi gjør det mulig å leve på en så klimanøytral måte som mulig.

ANNONSE

- Jeg vil gjøre bydel Sagene enda grønnere. Vi skal pusse opp og vedlikeholde parkene, og jeg vil at vi skal få nye grøntområder.

Stoltenberg vil at bydelen skal ha de beste velferdstjenestene, slik at eldre får det livet de fortjener og at barn og unge får en oppvekst som setter dem i stand til å få et godt liv, forteller han og legger til:

- Min dør skal alltid være åpen, jeg vil snakke med alle og være tilgjengelig for alle. Jeg vil ha åpenhet i bydelen.

- Det er viktig å få et rødgrønt bystyre

- Føler du bydelsutvalget (BU) blir hørt? Syns du BU burde ha større vedtaksrett?

- Jeg føler vi blir hørt, men jeg skulle selvsagt ønske vi kunne bli enda bedre hørt. Spesielt skulle jeg ønske vi hadde større vedtaksrett i lokale byggesaker.

ANNONSE

- Hvorfor skal folk stemme på akkurat deg?

- Det viktigste er å stemme på Arbeiderpartiet, jeg er bare én av dem. Det er viktig å få et rødgrønt bystyre, vi så hvordan det var under de blå. Da ble det dårligere tjenester. Det er viktig å stemme Arbeiderpartiet i bydel Sagene, fordi vi ønsker å gjøre bydelen til et bedre sted for alle - alle som bor her, og alle som kommer til å flytte hit i fremtiden.

Alder: 53 


Fritidsinteresser: – Nesten hele livet går med på å jobbe og drive med politikk. Men jeg liker å være med familie og venner, og jeg har blitt flinkere til å trene. I høst har jeg som mål å bli enda flinkere til å trene.
Bosted: – Jeg er født i Drammen, men det var et uhell. Jeg er vokst opp i Groruddalen, og jeg føler meg som en ordentlig Oslo-gutt. Jeg bor på Torshov.
Yrke: – Jeg jobber med økonomi, i Norkring, et datterselskap av Telenor.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE