Sagene Avis
Seksjonsheader

Hans Otto Watne (Frp):

– Mitt parti har eierskapet til eldreomsorgen

TOPPKANDIDAT: Hans Otto Watne er Sagene Frps toppkandidat til bydelsutvalget. Her ved hans favorittsted i bydelen, Glads mølle.

– Frp trengs i bydelsutvalget, av hensyn til å verne eldreomsorgen mot alle andre påfunn de andre partiene er mer opptatt av, sier Sagene Frps toppkandidat.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2019 kl 18:48

I Oslo kommune er det valg til bystyre og til bydelsutvalg, 8. og 9. september. Du kan også forhåndsstemme frem til 6. september, se her hvor du kan forhåndsstemme i bydelen. Sagene Avis vil frem mot valget presentere toppkandidatene i alle lokalpartiene som stiller til valg til Sagene bydelsutvalg.

BYDEL SAGENE: For Hans Otto Watne er de aller viktigste sakene å verne eldreomsorgen, kjøp av sykehjemsplasser og fritt valg av sykehjem og hjemmetjenester.

- Å verne eldreomsorgen er den overordnede, de to andre bygger under det, nemlig å ikke søle bort penger på andre ting og sånn sett saldere eldreomsorgen. Det er det sosialistene gjør, de er opptatt av alt mulig annet. Mitt parti har eierskapet til eldreomsorgen, det har vi hatt helt siden John Alvheims velmaktsdager på begynnelsen av 2000-tallet, sier han og legger til:

- Sosialisme er særinteresse og egoisme.

«Enfant terrible»

Watne har tidligere sittet 12 år i bydelsutvalget (BU), og kaller seg selv BUs «enfant terrible.» Nå håper han å kunne bli gjenvalgt igjen, etter at Frp falt ut i 2015. Kommer han tilbake, skal han heller ikke denne gangen gå stille i dørene.


- Jeg fikk tvunget gjennom en del ting til bydelsutvalgslederens mishag. Ap og sosialistene misbrukte sin makt til å legge beslag på møtelokalet til sine gruppemøter. Det fikk jeg en slutt på. Bydelsdirektøren kunne ikke stille seg bak dette, og dermed mistet de retten til å bruke BU-salen til møterom. Det var en rett de hadde tiltatt seg i flere år, gudene må vite om de har gjeninnført det etter at jeg falt ut.

BU-politikk begrenser seg til å fordele penger, man har ikke veldig stort handlingsrom som BU-politiker, mener han. Og det viktigste BU kan gjøre, begrenser seg til å sikre penger til at de eldre får en verdig alderdom.

- Det er det desidert viktigste en bydel steller med. Jeg er opptatt av at det skal være konkurranse mellom ulike tilbydere av både sykehjem og hjemmetjenester. Jeg har sittet fire år i tilsynsutvalget for hjemmetjenester, og det har vist at det er mye som ikke fungerer så godt i den kommunale hjemmetjenesten. Og at det aller viktigste for å kunne forbedre tjenestene er at brukerne har muligheten til å velge alternativer.

Det er nesten viktigere i pleie- og omsorgstjenester enn i transportsektoren, mener han. For i transportsektoren velger kommunen en monopolist, men i pleie- og omsorgssektoren kan hver bruker selv velge, noe som gir rom for flere tilbydere som kan fungere samtidig.

- Kjemper iherdig mot det sosialistiske hegemoniet

- Hvordan vil akkurat du gjøre en forskjell i bydelen?


- Ved at jeg er den som mest iherdig kjemper mot det sosialistiske hegemoniet som regjerer i denne bydelen. Her er jeg modigere enn Høyre. De tør ikke å ta konflikter. Jeg tar konflikter som jeg gjorde i saken om disponering av bydelsutvalg-salen. Jeg er vel den eneste som tør å tale BU-leder og hans majoritet imot. Jeg vil si bydelens innbyggere trenger meg som en motstemme til majoriteten som råder i bydelsutvalget.

- Føler du bydelsutvalget (BU) blir hørt? Syns du BU burde ha større vedtaksrett?

- Jeg tror de har tilstrekkelig myndighet. Dette er ikke en minikommune, det er et organ for desentraliserte tjenester i kommunen. Og BUs uttalelser blir tatt hensyn til i reguleringssaker, i skjenkesaker og i trafikksaker.

Men i mange tilfeller gir bystyret blaffen i hva BU uttaler, forteller han videre.

- Da må man jo se på forskjellen i de ulike partienes voteringer i BU og bystyret. I utbyggingssaker viser det seg at sosialistene holder befolkningen for narr. For BU-representantene jatter alltid med innbyggerne og sier nei, mens bystyrerepresentantene kan se bort ifra det, for de de ikke har samme nærhet til innbyggerne. Det har vist seg at bystyrets beslutning har ligget nærmest opp til den holdningen jeg har votert for i BU.


– Hvorfor skal folk stemme på akkurat deg?

– Fordi Frp trengs i BU, av hensyn til å verne eldreomsorgen mot alle andre påfunn de andre partiene er mer opptatt av.

Alder: 49 år

Bosted: Bor på Sandaker. Er fra Skedsmo, og har bodd i Oslo i mer enn 20 år.

Fritidsinteresser: – Opptatt av alt som bedrer livskvaliteten. Opptatt av kulturminner, språk, helse og miljø. Det gir utslag i at jeg er styreleder i Norsk forening mot støy. Jeg er også medlem av Fortidsminneforeningen, Norsk Jernbaneklubb og Lokaltrafikkhistorisk forening.

Yrkesbakgrunn: – Jeg har vært i Forsvaret, og jobber nå som vekter. Jeg har også vært politisk rådgiver for FrPs bystyregruppe og for stortingsgruppen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...