Sagene Avis

Vannvokterboligen blir ledig etter hvert

Vannvokterboligen i Riflegata 13 blir snart ledig. Hagen vil også få en opprustning. Foto: Janina Lauritsen

– Eiendommen er regulert til allmennyttige formål kan Omsorgsbygg, som forvalter eiendommen, opplyse.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: Sagene Avis har skrevet om den tidligere Vannvokterboligen på Bjølsen, ved flere anledninger. Ikke minst om historien:

Industrien på 1800-tallet forurenset Akerselva, og Oslos vanninntak ble flyttet til Maridalsvannet. Et gult murhus med vannvokter ved Akerselva, ble satt til å passe på det nye vanntrykket. Det gule huset fikk navnet Vannvokterboligen. Boligen ble oppført i gotisk stil i 1867.

Men flyttingen av vanninntaket fikk konsekvenser. Les mer om historien her:

Nå forfaller hagen rundt Vannvokterboligen, slik Sagene Avis skrev i fjor. Lokalpolitiker Linn Skyum (V) stilte i Sagene bydelsutvalg i fjor høst spørsmål til bydelsdirektør Morten Sanden om hagen. Bygget, som ligger i Riflegata 13, er nemlig vernet etter plan- og bygningsloven.

– Parken bak vannvokterboligen er en flott engelsk hage med epletrær. Dessverre ser den ut til å være glemt eller forsømt, til tross for at det skal lite til å gjøre den til en hyggelig og attraktiv møteplass, for eksempel for beboere ved de to sykehjemmene rett i nærheten. I sommer har også noen satt opp dyrkekasser her. Det kan dessverre se ut til at eieren av kassene har mistet interessen for disse, og nå står restene av sommerens prosjekt og forsøpler parken. Vannvokterboligen er et flott, fredet bygg, men dessverre reflekterer ikke parken dette når den er i en slik tilstand, sa hun.


Venstre stilte så spørsmål om hvem som har ansvaret for vedlikehold av parken, og dersom det er bydelen – hvorfor er ikke parken vedlikehold på lik linje som andre parker i bydelen? De ville også vite hvem som har tillatelse til å sette opp dyrkekasser og hva bydelen kan gjøre for å få parken mer attraktiv enn den er i dag.

Planer for hagen

Det er Omsorgsbygg som forvalter Vannvokterboligen med hage, nå er det håp om at hagen skal ivaretas:

– Når det gjelder hagen, så er vi i dialog med noen som skal ta seg av hagen. De skal søke grønne midler for å plante og stelle. Jeg kan ikke oppgi navnet på dem foreløpig, men dialogen er god. Vi er også i kontakt med byantikvaren for nærmere kartlegging av hva som kan gjøres og ikke gjøres, av vedlikehold i hagen, sier kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg til Sagene Avis mandag.

Vannvokterboligen i Riflegata 13 blir snart ledig. Hagen vil også få en opprustning. Foto: Janina Lauritsen

Blir ledig

I tillegg skal det søkes etter nye leietagere i Vannvokterboligen, etter at Bydel Sagene har sagt opp sin leiekontrakt for Oslohjelpa, som skal flytte til Drøbakgata 1.


– Oslohjelpa har hatt hele bygget. Vi kan leie ut til ulike formål, eiendommen er regulert til allmennyttige formål. Bygget er på gul liste, så det er begrenset hvilke leietaker-tilpasninger vi kan gjøre. Det er ett års oppsigelsestid på leiekontrakten med Oslohjelpa. Siden vi nylig har mottatt oppsigelsen er det for tidlig å si noe om videre bruk på det nåværende tidspunktet, legger hun til.

Vannvokterboligen i Riflegata 13 blir snart ledig. Hagen vil også få en opprustning. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...