Sagene Avis

Varsler støyende nattarbeid her

NATTARBEID: Det skal arbeides på trikkeskinna natt til 21. og 23. januar, fra Grefsenveien 15 til Sandakerveien 67. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Natt til 21. og 23. januar skal det arbeides på trikkeskinna på Sandaker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2020 kl 21:02

SANDAKER: Sporveien melder at det blir periodevis støyende nattarbeider fra klokken 01–06 disse dagene, fra Grefsenveien 15 til Sandakerveien 67.

Forberedende arbeider skjer på kveldstid 22. januar, og fra klokken 20.00 denne kvelden blir det avvikstrafikk med buss for trikk.

Dispensasjon for 20 netter

Arbeidene er en del av Grefsenveien nedre-prosjektet, som Sagene Avis tidligere har skrevet om. Prosjektet består blant annet av å skifte trikkeskinnene mellom Vitaminveien (Storokrysset) og Åsengata. Les mer om dette her.

Nattarbeidene omfatter uttak og innleggelse av klatreveksler for trikken, slik at den kan kjøre på enkeltspor. Dette er arbeid som kun kan gjennomføres om natten når trikken er ute av drift. Sporveien forsøker på best mulig måte å ta hensyn til beboerne i området ved å legge de mest støyende arbeidene til dagtid og unngå støyende arbeider i innsovningsperioden mellom klokken 23.00 og 01.00.

Arbeidet i Grefsenveien nedre-prosjektet er planlagt ferdig høsten 2021. I løpet av anleggsperioden er det gitt dispensasjon for 20 netter med anleggsarbeid i tidsrommet klokken 01.00 til 06.00.

Krevende arbeid

Trikkeinfrastrukturen i Grefsenveien og Sandakerveien på strekningen fra Åsengata til Vitaminveien skal oppgraderes i sin helhet. Gamle og slitte trikkeskinner skal skiftes ut, noe som medfører fjerning av asfalt, legging av nye trikkeskinner, mindre gravearbeider, pigging og reasfaltering. Som del av Grefsenveien nedre-prosjektet skal det også skiftes fem kontaktledningsmaster og utføres nødvendige elektroarbeider.

Trikkesporene blir oppgradert i egen, eksisterende trasé. Under trikkeskinnene ligger det en fundamentplate, og denne skal skiftes og støpes på nytt dersom den er i dårlig forfatning.

– En utfordring når vi skal oppgradere gamle og slitte trikkeskinner er å vite eksakt hvilken tilstand fundamentplaten er i. Fundamentplaten under de gamle trikkeskinnene i Grefsenveien og Sandakerveien har så langt vist seg å være såpass dårlig at vi er nødt til å støpe ny fundamentplate. Vi har også oppdaget gamle kabler og rør under bakken som ikke er registrert på eksisterende kart og tegninger. Dette gjør at arbeidene alt i alt er krevende, sier Tone S. Tuhus i Sporveien og kommunikasjonsansvarlig i Grefsenveien nedre-prosjektet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...