Sagene Avis

– Vedlikeholdet i Torshovparken er helt fraværende

TORSHOVPARKEN: En leser lurer blant annet på hvorfor fontenene ikke er i gang. Foto: Janina Lauritsen

Dette skriver en leser til Sagene Avis og viser til at fontenen sjelden er i gang, ødelagte gjerder og skiferplater og åpenlyst salg av narkotika.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOVPARKEN: En av Sagene Avis' lesere uttrykker bekymring over vedlikeholdet i Torshovparken.

– Jeg har forstått det slik at den er fredet, men vedlikeholdet er helt fraværende, skriver hun. Fontenene er sjelden i gang, visstnok på grunn av ødelagte rør. Skiferplatene rundt nederste fontene er brukket mange steder og det lave rekkverket er ødelagt.

Den gamle barneparken er halvert og gjort om til hundepark, noe tipser synes er flott, fordi det er et godt hundemiljø der, men det stikker opp jernrester etter gamle lekeapparater, påpeker hun.

– Det er også mye løv som gjennom mange år har blitt til jord så gjerdet har blitt lavt, og mange steder ødelagt. Hundene hopper lett over og enkelte steder kommer de seg også under gjerdet.

LAVT: Leseren forteller at gjerdet har blitt for lavt flere steder, slik at hundene lett kan hoppe over. Foto: Janina Lauritsen

Ser åpenlyst salg av narkotika

Det har i den ene enden av parken blomstret opp et miljø med alkohol og salg av narkotika, skriver hun videre. Folk gjør fra seg i buskene og det er for få søppelkasser. Spesielt om sommeren flyter det av søppel.

– Vi er flere som har vært i kontakt med bydelen angående disse tingene, men det blir ikke gjort noe. Vi er også flere som ringer politiet når vi ser åpenlyst salg, men det er ikke så ofte de kommer, skriver tipseren til lokalavisa.

Slett ikke fraværende

– Vedlikeholdet I Torshovparken er slett ikke fraværende. Vi har en parkdriftsavtale med Braathen Landskapsentreprenør som tar seg av daglig skjøtsel og drift, sier park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud.

Dette omfatter en rekke oppgaver, der avfallstømming/-plukking, gressklipping, beskjæring av busker/hekker, strøing/snømåking og fontenedrift er de mest synlige for publikum. Entreprenøren melder skader og tagging inn til bydelen, som tar en vurdering av om og hvordan skadene skal utbedres – avhengig av økonomi og kost-/nyttevurderinger.


– Fontenene utgjør generelt et stort teknisk og økonomisk problem for bydelen. Da parkdriften ble desentralisert, mottok bydelen ansvaret for en rekke fontener og bassenger som for det meste var i svært dårlig forfatning. Bydelen har ikke fått egne midler til å reparere/oppgradere disse vannanleggene. Selv om vi søker ulike kilder for å skaffe midler til fontenene, har vi så langt i beskjeden grad lykkes med reise såpass store summer for formålet, sier han og legger til:

– BU bevilget i år ekstra penger til området rundt Sagene kirke, så der har vi fått en pen oppgradering av fonteneanlegget.

Unngår store vannregninger

Inntil videre har bydelen derfor et driftsopplegg for de to fontenene i Torshovparken der de i sesongen (15/5 – 31/8, tidvis forlenget noe inn i september) fyller bassengene med vann, lar vannet fordampe og fyller igjen når de blir nesten tomme. Hver 14. dag renses bassengene, og da vil de stå uten vann noen timer.

– Med et slikt begrenset driftsopplegg sparer bydelen store vannregninger, men ordningen er naturligvis lite ønskelig. Når vi får midler til reparasjoner og oppgraderinger, vil vi installere resirkuleringsanlegg for vannet, noe som vil begrense driftskostnadene med betydelige årlige summer.

Anlegget rundt fontenen «Gutten og skilpadden» er svært nedslitt og trenger oppussing. Bydelen har bestilt istandsetting av skadde skiferplater, men utførelsen er blitt noe forsinket da den spesielle skifertypen ikke var på lager hos leverandøren.


– Vi håper dette vil bli utført i september/oktober. Smijernsgjerdet krever reparasjoner som forutsetter større økonomiske muskler enn vi besitter, så her er vi avhengig av napp på søknader om eksterne midler. Murflatene krever også oppussing, og vi håper å reise midler til en innsats her i 2019.

Bydelen har i de siste årene blitt tipset om restene etter gamle gjerder rundt hundeparken.

– Disse har vi fjernet, men skulle det være flere slike setter vi pris på tips om hvor de befinner seg.

Noen tiltak settes opp på «ønskelisten»

Nakkerud påpeker at nytelse og omsetning av rusmidler i parken er et ordensproblem, og at de melder dette videre til politiet hvis de får beskjed om slike situasjoner. Han oppfordrer også publikum til å melde ordensforstyrrelser og kriminalitet direkte til politiet.

Økende folketall har gitt økende bruk av parkene, og det har også krevet ekstra innsats og pengebruk fra bydelen når det gjelder avfallshåndtering. De har økt antallet avfallskasser/beholdere for engangsgriller, og økt tømmefrekvensen – særlig i helger med godt vær i sommerhalvåret, forteller han.


Dette har medført færre klager på forsøpling i parkene i år, til tross for det varme været som ga svært mye aktivitet i parkene. Innsatsen har imidlertid kostet mye for parkbudsjettet, påpeker han.

– Bydelen setter stor pris på dialog med beboere og brukere, og vi bruker derfor tid på å besvare alle henvendelser fra publikum. Noen ganger har vi handlingsrom til å gjøre de forbedringene/tiltakene som er ønskelig, andre ganger må vi dessverre føre tiltak opp på vår lange «ønskeliste» for investeringer og utbedringer. Men vi søker uansett å forklare de som kontakter oss, hva som blir gjort og hva som eventuelt må vente, sier Nakkerud.

ØDELAGT: Rekkverket har veltet flere steder og noe er også brukket. Foto: Janina Lauritsen

Har ikke registrert spesielle problemer

– Politiet har ikke alltid kapasitet til å rykke ut på alle hendelser, og det blir alltid en vurdering ut fra alvorlighetsgraden av en spesifikk hendelse, sier presserådgiver i Oslo politidistrikt, Aslaug S. Røhne, og legger til at alle henvendelser registreres og loggføres.

Hun opplyser at politiet ikke har registrert noen spesielle problemer med Torshovparken.
 
– Vi setter stor pris på tips fra publikum, selv om patruljene noen ganger må prioritere hendelser som er alvorligere enn de som beskrives.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!
 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...