ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

De ansatte og frivillige ble feiret med kake:

– Velkommen til bydelen

Rødt og SV gratulerte de frivillige og ansatte på Sagene seniorsenter. Foto: Janina Lauritsen

Rødt og SV tok med kake og blomster til Sagene seniorsenter, for å feire den gode nyheten om at Bydel Sagene likevel gjennomfører en virksomhetsoverdragelse.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2020 kl 16:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: Bydelsdirektørens ledergruppe besluttet 16. november å gjennomføre en virksomhetsoverdragelse av Sagene seniorsenter fra 1. januar 2021. Som følge av dette vil Bydel Sagene fra samme dato overta arbeidsgiveransvar for ansatte i Nasjonalforeningen for folkehelsen, nå ansatt ved Sagene seniorsenter.

– Vi har tatt med blomster og kake for å takke dere, og særlig vil vi ønske dere velkommen til bydelen. Vi mener den kompetansen dere sitter med, både ansatte og ikke minst de frivillige, vil være en stor ressurs for vår bydel. Dere har skapt en kultur- og samfunnsinstitusjon, og et veldig bra kjøkken med god kvalitetsmat. Dette må vi sammen ta vare på, sa Reza Rezaee, representant for Rødt i bydelsutvalget og ansatt i Bydel Sagene.

Rezaee og Gry B. Larsen (SV) overrakte blomster og kake til ansatte og frivillige på seniorsenteret, sammen med en av beboerne og flere lokalpolitikere, onsdag kveld.

Nå skal bydelen raskest mulig arrangere møter med de ansatte og deres tillitsvalgte, først og fremst for å ønske de ansatte velkommen til bydelen, men også for å informere om bydelens planer for seniorsenteret. Videre vil bydelen gjennomføre individuelle samtaler og en kartlegging av ansatte sine ønsker og kompetanse. Bydelsdirektør Morten Sanden har tidligere understreket at en nå gjennomført virksomhetsoverdragelse sikrer de ansattes arbeidsforhold til bydelen og til Oslo kommune.

Gry B. Larsen (SV) og ansatt ved seniorsenteret, Lene Stoltz Hervik. Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

Uenighet i bydelsutvalget

Gry B. Larsen fortalte de oppmøtte at SV ble glade for bydelens overtakelse, da Nasjonalforeningen for folkehelsen ikke lenger skulle drive senteret. Men så ble de oppmerksomme på at kommuneadvokaten ikke så på dette som en virksomhetsoverdragelse.

De fremmet sammen med Rødt et forslag for bydelsutvalget (BU), om å ta med de ansatte videre. Dette ble nedstemt av de andre partiene. Det ble tidvis høy temperatur i bydelsutvalget da lokalpolitikerne behandlet saken. Leder i Helse- og mestringskomiteen, Helge Stoltenberg (Ap), understreket at Bydel Sagene ikke hadde noe arbeidsgiveransvar overfor de ansatte på seniorsenteret og han sa han var skuffet over hvordan Nasjonalforeningen hadde valgt å opptre.

– Jeg har ikke noe mot noen av dem som jobber på Sagene seniorsenter, og det ville helt sikkert vært flott ha dem som arbeidstakere i vår bydel. Men det vil koste oss mellom 6 og 7 millioner kroner ekstra – som bydelen overhodet ikke har, sa han og viste til at Bydel Sagene går mot et merforbruk på 20 millioner kroner i 2020. I budsjettforslaget for 2021 vil bydelen få et omstillingsbehov på rundt 60 millioner kroner, påpekte han i bydelsutvalgsmøtet i oktober.

– Fortjenesten tilhører de ansatte

Larsen sa videre på seniorsenteret at SV ble svært lei seg på vegne av de ansatte, da de ble nedstemt i BU.

ANNONSE

– Så kom en gledelig nyhet fra bydelen om at de har snudd, etter en ny vurdering fra kommuneadvokaten. Det er vi utrolig glade for. Mye av fortjenesten tilhører nettopp de ansatte, som har kjempet for arbeidsplassene sine. Bydelen hadde nok ikke snudd om alle ikke hadde stått på, sa hun og la til:

– Jeg er veldig glad for at man får fortsette å drive senteret med de ansatte som har vært her i mange år, og det tror jeg er viktig for beboere og brukere, at man har de ansatte som man har blitt glad i og kjent med.

Til Sagene Avis sier hun at det er grunnleggende riktig å få med seg de ansatte videre:

– Vi i SV er opptatt av de ansattes rettigheter og spiller på lag med arbeiderne. Jeg mener absolutt dette er noe vi kan mene noe politisk om. Vi kjempet i bydelsutvalget, og vi tapte. Men så kom gladnyheten!

Bjørn O. Bjørnsen og Ingrid K. Fredriksen i Rødt var også til stede. Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

– Min store skrekk

Eva Qvist har bodd i Treschows hus i syv år. Hun er veldig glad for at de kjente fjesene fortsatt blir å se på seniorsenteret.

– Det har vært min store skrekk å miste de ansatte, jeg har blitt kjent med dem. Jeg har vært veldig redd, jeg har lurt på om jeg kunne ha bodd her med bare nye folk. Jeg er veldig glad for at det blir de vi kjenner til, det er noe med å ha den tryggheten, sier hun til Sagene Avis og legger til at det er viktig med stabilitet for beboerne, spesielt for de som har demens.

Beboer Eva Qvist Foto: Janina Lauritsen

Astri Brustad er frivillig i resepsjonen, er med i helselaget og håndarbeidsgruppa. Hun har vært på seniorsenteret siden 1987 og er tidligere ansatt.


– Du verden, det var rørende å få nyheten. Jeg tenker veldig på alle som bor her. Vi hjelper dem, ringer etter Rosa buss eller bare følger dem i heisen. Vi føler jo at vi gjør en god jobb. Og beboerne føler seg trygge når vi er her, de vet de kan få hjelp av en eller annen, sier hun fornøyd.

Frivillig Astri Brustad Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

Elisabeth har vært frivillig på Sagene Seniorsenter i 11 år. Hun har tidligere fortalt lokalavisa hvordan det reddet livet hennes. Hun har vært svært fortvilet over at Bydel Sagene ikke har tatt kontakt med de frivillige, og hun ble veldig glad da hun fikk den gode nyheten om at de ansatte får bli med videre.

– Da antok jeg det gjelder for de frivillige og aktivitetene også. Men nå blir det en tøff runde for de ansatte. Jeg må si at Rødt har stilt veldig opp for oss, de har vært veldig flinke. Bydelspolitikerne er flinkere enn de som sitter på toppen! sier hun.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE