ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Venstre vil ha vannet tilbake i fontenen på Sagene

VIL HA VANNET TILBAKE: Fontenen er et stusselig syn med kun litt regnvann. Venstre foreslår å gi 356.000 kroner til å pusse opp fontenen og området rundt i Sagene kirkepark. Foto: Janina Lauritsen

Venstres bystyregruppe foreslår å gi 356.000 kroner til oppussing av fontenen i Sagene kirkepark.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 08:36

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Fontenen bak Sagene kirke har lenge vært tom for vann. Det ønsker Venstres bystyregruppe å gjøre noe med.

Sagene bydelsutvalg har allerede satt av 865.000 til oppgradering av Gråbeinsletta og Sagene kirkepark, men en uventet kostnad setter det på vent, forteller politisk rådgiver i Oslo Venstres bystyregruppe, Andreas Skjæret.

– Problemet er at det har kommet opp en ny hindring i fonteneprosjektet som legger det andre på is inntil videre. Bydelen har plutselig fått en regning fra Vann- og avløpsetaten (VAV) på 600.000 kroner over tre år, 14 dager før foreldelsesfrist.

Skjæret påpeker at hvis Bydel Sagene hadde fått beskjed om dette for to år siden, hadde de kunnet skru av vannet.

– Det er planer om å ta igjen vedlikeholdsetterslepet, men det må vente til de vet at ikke hele budsjettet for oppussing velter på grunn av kjemperegningen.

ANNONSE

Foreslår også oppgradering av belysning

Venstre har i sitt alternative budsjett satset på nærområdene til folk, og fått innspill fra sine lokale BU-representanter i bydelene om områder som trenger et lite løft.

I sitt alternativ til revidert budsjett 2018 foreslår derfor Venstres bystyregruppe å gi 356.000 kroner til oppussing og oppgradering av fontenen i Sagene kirkepark, samt generell istandsetting av området med rensing av kantlinjene. De foreslår også oppgradering av parkbelysningen slik at hele området blir satt i god stand.

I budsjettet for 2010 foreslo Venstre 15 millioner kroner til parkdrift fordelt på bydelene.

– Vi fikk ikke gjennomslag, det er det vi følger opp nå, sier Skjæret.

ANNONSE

– Trist med tørre fontener

– Dette er femti-seksti år med etterslep, sier Caroline Sæhle i Sagene Venstre.

Hun har lenge hatt fontenen ved Sagene kirke som sin hjertesak.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har satt av penger til dette. Det er et stort ønske om å få dette på plass. Folk bruker jo plassen her, det er ikke alle kirker som har et så fint område. Jeg får stadig høre «kan du ikke fikse fontenen, du som er bydelspolitiker», sier hun.

Lokalavisa møter Sæhle, Skjæret og bystyrerepresentant for Venstre i Oslo, Hallstein Bjercke, utenfor Sagene kirke.

ANNONSE

– Det er trist med tørre fontener rundt omkring i byen. I en så tett befolket bydel og der folk bor i leiligheter er det viktig med kvalitet på uteområdene, sier Bjerke.

Sagene er den tredje verste bydelen når det gjelder barnefattigdom. Da er det viktig med fine uteområder, sier Sæhle seg enig i og viser til undersøkelsen «Barnetråkk» der barna i nærmiljøet har registrert mørke parker som er skumle å være i.

– Å investere i belysning i parken er også en billig investering i trygghet. Kommer det lys, tar folk parken i bruk. Da blir den også tryggere, sier Bjercke.

– Redd Venstre står alene

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) er glad for forslaget, men han tviler på at Venstre får gjennomslag for dette.

– Det er alltid bra med positive forslag som handler om Bydel Sagene, men jeg er redd for at Venstre blir stående alene om dette forslaget i bystyret.

ANNONSE

– Bydelsutvalget har allerede satt av nesten 900.000 til oppgradering av Gråbeinsletta og Sagene kirkepark etter forslag fra Ap, SV, MDG og Rødt. Selv om vi har fått en overraskende regning så regner jeg med at vi finner en løsning på det og at oppgraderingen skal gå som planlagt, påpeker han.

LES OGSÅ: Hva kan bli bedre i Bydel Sagene?

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE