ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Vi bulker jula inn, men slik kan du unngå riper i lakken

Tenk på hvor du parkerer og rygg bilen på plass, oppfordrer NAF. Foto: Colourbox

I fjor ble det registrert nesten 2000 trafikkulykker 22. desember. – Ta det med ro, senk skuldrene og ta tiden til hjelp når du parkerer, så unngår du en ekstra dyr jul.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Det sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF, i en pressemelding før den siste julehelgen virkelig setter inn.

At det kan gå en kule varmt for noen hver mens de siste forberedelsene skal ordnes kan nok flere kjenne seg igjen i. Kanskje nettopp derfor er førjulstiden «høytid» for småbulking, ulykker og uhell i trafikken.

Skal «bare»

«Tusenvis av nordmenn stresser nå av gårde for å rekke de siste julegaveinnkjøpene. Før du vet ordet av det befinner du deg i samme stressende situasjon, løper fra butikk til butikk og skulle «bare» forte deg til siste butikk for å kjøpe den siste julegaven. Så smeller det,» skriver NAF.

– Vi nærmest bulker jula inn. En titt på fjorårets statistikk viser at vi bulker for millioner før jul. 20. og 21. desember 2017 bulket rett over 1800 nordmenn hver dag, mens 22. desember i fjor var det nærmere 2000 som bulket, viser statistikk fra Finans Norge, sier Ryste.

Lille julaften er tallet nede på 1452 skader, mens julaften bare har 619 ulykker. Statistikken fra Finans Norge er basert på skademeldinger innlevert til forsikringsselskapene.

ANNONSE

Slik kan du unngå bulk

– Følger du følgende råd kan du unngå å få en ekstra dyr jul: Pust rolig, vær oppmerksom og sørg for å ha god sikt. Tenk også på hvor du parkerer og rygg bilen på plass, sier Ryste.

Ingen ønsker en bulk i bilen i førjulstiden. NAFs klare råd er å rygge inn når du parkerer bilen. Da er oversikten best når du parkerer og når du skal kjøre ut igjen.

– Rygger du inn er det mye mer oversiktlig å kjøre forsiktig ut med fronten først når du skal hjem igjen. Skulle du plutselig bli du vitne til en skade, si ifra eller skriv ned nummeret på bilskiltet. Det hjelper mye for vedkommende som har fått bilen sin påkjørt.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE