Sagene Avis

FEIRING: Sagene Frivilligsentral feiret nasjonaldagen på forhånd, med korps, is, kaffe og brus. Foto: Janina Lauritsen

Feiret 17. mai på forhånd:

– Vi er bygda midt i byen, vi tar vare på hverandre

Se også all moroa du kan være med på fremover.

Sagene Frivilligsentral sparket i gang sommerprogrammet med en tidlig feiring av nasjonaldagen. De har mye moro å by på fremover, se her hva du kan bli med på!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2020 kl 20:29

SANDAKER: Sagene Frivilligsentral tok 17. mai-feiringen på forhånd, og inviterte til fest onsdag 13. mai.

Folk koste seg med is, brus og kaffe i parken utenfor Frivilligsentralen, mens Bjølsen Seniorkorps sto for skikkelig 17. mai-stemning. For hva er vel en feiring av nasjonaldagen uten korps?

– Dette varmer langt inn i korpshjertet, sa styremedlem i Norges Musikkorps Forbund, Jørgen Foss, i sin tale for de oppmøtte.

Han påpekte at 17. mai blir annerledes i år, og derfor er denne festen så viktig.

– Vi kan se og oppleve hverandre igjen, møte mennesker og oppleve korps. Når man møtes her, ser man hva det betyr for folk.


Folk koste seg med is og korpsmusikk Foto: Janina Lauritsen

– Bygda i byen

– Jeg er stolt av bydel Sagene, det er en mangfoldig bydel. Her står solidariteten sterkt, og det handler om hva slags mennesker som bor her. Vi er bygda midt i byen, vi tar vare på hverandre. Fellesskapet betyr så mye, det gjør bydelen raus og mangfoldig.

Han la til at selv om det er lett å ville klemme mennesker man ikke har sett på lenge, er det viktig å ta situasjonen vi er i på alvor.

– Men selv om avstanden er større, lov meg å ta vare på hverandre!

Styremedlem i Norges Musikkorps Forbund, Jørgen Foss Foto: Janina Lauritsen


Se video fra feiringen her:

Daglig leder hos Sagene Frivilligsentral, Hilde Muri Krahn Foto: Janina Lauritsen

Sommerprogrammet

Frivilligsentralen åpnes mer og mer fremover. De har noe begrenset åpningstid, og en del av virksomheten er på nett, men nå vil det igjen bli mulig å møtes.

Her er noe av det du kan bli med på:

  • Kaffehalvtime på ZOOM tirsdager klokken 14-14.30: Her kan man snakke om det som opptar en og kanskje blir man kjent med noen nye. Send en e-post til johanne@sagenefrivilligsentral.no i forkant av hvert møte, så får du en invitasjon og en link for å bli med
  • Matpakketreff på plassen utenfor Frivilligsentralen onsdager klokken 12-13 (værforbehold). Ta med matpakke så stiller de med kaffe og te. Man kan snakke sammen på en meters avstand og de som ønsker det kan for eksempel avtale å gå en tur langs Akerselva eller andre steder
  • Resepsjonstid og åpen kafé onsdager og torsdager klokken 11-14. Kom innom resepsjonen på Frivilligsentralen hvis du ønsker å snakke med en ansatt eller trenger en besøksvenn, en ringevenn eller hjelp til noe
  • Kafé Nær vil være åpen for servering av kaffe, brus og is onsdager og torsdager klokken 11-14 fra og med 3. juni
  • Hverdagstrim med Tiril på onsdager på Facebook klokken 19.30-20.00. Kom opp av godstolen, ta på deg ledige klær og beveg deg til musikk sammen med Tiril en halv time hver onsdag fremover. Dette kan bli en gøy trening for å løsne på stive muskler og få opp pulsen. Lett trening som passer for de fleste
  • Språkkafé på ZOOM torsdager klokken 14. Ta kontakt med eleni@sagenefrivilligsentral for å få invitasjon til å bli med.
  • Strikkekafé på ZOOM torsdager klokken 20.00. Send en mail til johanne@sagenefrivilligsentral.no i forkant av møtet om du vil bli med
  • Gå på tur i marka med Frode. Frode Svane har tilbudt seg å stille som turguide og har mange forslag til fine turer i Oslomarka. Turene avtales fra gang til gang. Kontakt Frode på tlf: 41279934 eller hilde@sagenefrivlligsentral.no hvis du er interessert

Sommerfest, piknik og grilling

Onsdag 3. juni blir det sommerfest i parken utenfor Frivilligsentralen, fra klokken 15.00 til 17.00. Kenneth Robsahm og Tor A. Svendsen spiller The Beatles, Pink Floyd og Bob Dylan. Frivilligsentralen serverer kaffe og kake.

Fredag 12. juni klokken 12.00 til 15.00 kan du bli med på piknik på Frysja. Noen tar bussen eller taxi, andre spaserer i samlet tropp langs Akerselva til Frysja.

Onsdag 24. juni blir det sankthansfest klokken 12.00 til 15.00 utenfor Frivilligsentralen. Det blir hygge med grilling av pølser og kaffe og kaker.

Sagene Frivilligsentral har på sin Facebook-side en fane som heter «Finne på noe sammen i koronatiden.» Her kan du selv legge ut forslag til aktiviteter, eller du kan bli med på noen av aktivitetene som andre har lagt ut.


Folk koste seg med is og korpsmusikk Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...