ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Innfører enda flere tiltak:

– Vi er i en krise

Raymond Johansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Oslo kommune har torsdag iverksatt nye tiltak mot spredning av koronaviruset. Her kan du se hva som gjelder.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2020 kl 10:12

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Oslo kommune har i dag besluttet å stenge en rekke av sine tjenester og pålegge alle medarbeidere som ikke har en samfunnskritisk rolle hjemmekontor. Samtidig skjerpes forbudet mot arrangementer i Oslo.

– Vi er i en krise med rask spredning av koronavirus. Oslo kommune er forberedt på kriser, og vi aktiverer nå våre kriseplaner. Det innebærer at vi setter inn tiltak som er svært inngrepene for byens befolkning. Målet er å hindre smitte og spredning av viruset og trygge byens befolkning. For Oslo kommune og byrådet er sikkerheten for vår befolkning nå det aller viktigste. Vi gjør, og kommer til å gjøre, alt som står i vår makt for å unngå spredning av smitte, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Tiltakene ble presentert på en pressekonferanse i Oslo rådhus kl. 13.00 der også helsebyråd Robert Steen og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen deltok.

Dette er tiltakene som Oslo kommune iverksetter nå:

 • Alle Oslo kommunes bibliotek, idrettsanlegg, svømmehaller og museer, i tillegg til Oslo kulturskole, er stengt fra og med i dag.

ANNONSE

 • Alle ansatte i Oslo kommune pålegges hjemmekontor med mindre de innehar en samfunnskritisk funksjon slik som personell innen helse, brann, vann, avløp, renovasjon og strøm, i tillegg til andre nøkkelfunksjoner sentralt i kommunen. Oslo kommune er i gang med å utvikle en barnepassordning for samfunnskritisk personale med små barn.
 • Ungdomsskoler, videregående skoler, Oslo Voksenopplæring og Fagskolen Oslo Akershus stenger fra og med fredag 13. mars. Stengingen gjelder i første omgang for 14 dager.
 • Barnehager og barneskoler stenger fra og med mandag 16. mars, men foreldre som har anledning oppfordres til å holde barna hjemme allerede fra og med fredag 13. mars. Stengingen gjelder i første omgang for 14 dager.
 • Det innføres forbud mot arrangementer med over 50 deltakere i Oslo. Dette er en skjerping av forbudet som ble innført i går.
 • Utsetting av bysykler fremskyndes, slik at syklene vil være tilgjengelig i neste uke og dermed bidra til mindre press i kollektivtransporten. Oslo kommunes kollektivselskap Ruter har skjerpet sine reiseråd.

ANNONSE

Ruter melder at for å skjerme innbyggerne i Oslo, må de holde kollektivtrafikken i gang for at de innbyggerne som jobber innenfor samfunnskritiske områder, kommer seg på jobb.

Disse tiltakene innføres i kollektivtrafikken sammen med operatørene:

 • Begrense situasjoner hvor kunder og kollektivtrafikkens medarbeidere må ha nær kontakt. Det viktigste er å redusere smittefare
 • Stenger fremste dør og de to forreste seterekkene
 • Kontantbetaling om bord stoppes nå av hensyn både til passasjerer og førere og mannskap
 • Dørene på transportmidlene åpnes av fører ved hver holdeplass
 • Renholdet er betydelig trappet opp de siste dagene
 • Tiltak for å skjerme medarbeidere i kollektivtrafikken. Dette gjelder selve arbeidsplassen, toaletter, pauserom med mer.

Oslo kommune hevet onsdag 11. mars beredskapsnivået til nivå tre. Det betyr blant annet at det har blitt opprettet en sentral kriseledelse i Oslo kommune, som ledes av byrådsleder Raymond Johansen. Kriseledelsen vil kontinuerlig vurdere nye tiltak for å hindre videre spredning av viruset og sikre at kommunen har nødvendig kapasitet i samfunnskritiske funksjoner.

Tiltakene ble ytterligere skjerpet da statsministeren og de nasjonale helsemyndighetene holdt pressekonferanse kl 14:

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE