ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

TESTUR: Fra 3. februar kan du kjøre rosa buss mellom bydelene Sagene og Nordre Aker. F.V.: Byråd for eldre, helse og innbyggertjenester Robert Steen (Ap), Anne Kari Øverby, Arild Behrens, Siv Wålberg, Reidun Sandviknes, Brit Brustad, Robert Fjelltun (Ruter områdeleder vest) og Kari Dybsjord Røstad (Ruter prosjektleder i Mobilitetstjenester). Foto: Janina Lauritsen

Snart kjører den rosa bussen på tvers av bydelene:

– Vi gleder oss vilt!

En ny bydel er lagt til i aldersvennlig transport-tilbudet, og nå kan du også kjøre den rosa bussen mellom bydelene Sagene og Nordre Aker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2020 kl 15:33

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Fra 3. februar utvides Ruter aldersvennlig transport.

Bydel Ullern blir da en del av tilbudet, men fra samme dato kan seniorene i bydelene Sagene og Nordre Aker også kjøre fritt med de rosa bussene mellom de to bydelene.

Torsdag 23. januar var seniorer, Ruter og Robert Steen (Ap), byråd for helse, eldre og innbyggertjenester, med på en testtur mellom bydel Sagene og bydel Nordre Aker.

Turen gikk fra seniorhuset i Pastor Fangens vei i Nordre Aker til Sagene seniorsenter. Med på turen var også Nordre Aker-damene Anne Kari Øverby og Reidun Sandviknes, og Brit Brustad, Siv Wålberg og Arild Behrens fra bydel Sagene.

Les også om Hans Brandbakken som var avhengig av drosje før den rosa bussen kom: – Jeg trodde ikke det var sant, nå kommer jeg meg jo rundt overalt!

ANNONSE

Ønsker tidligere avgang

Det ble en hyggelig busstur, hvor seniorene fortalte byråden hva de syns om tilbudet og hva de ønsket seg videre. Spesielt høyt på ønskelista står bussturer inn i Maridalen og til Sognsvann.

Arild Behrens forteller lokalavisa at han gjerne hadde betalt dobbel pris for å kunne kjøre lengre avstander.

– Det hadde vært fint å kunne kjøre til Sognsvann. Folk er glade i å gå på tur, i hvert fall de som er oppegående. Lengre turer hadde vært bedre, og det hadde ikke gjort noe å betale mer for det. Jeg er frisk nok til å gå eller ta buss og trikk, men det er det ikke alle som kan.

Han bruker til tider bussen til Lovisenberg sykehus, og ønsker seg derfor tidligere avganger. I dag begynner de å kjøre klokken 10.00.

ANNONSE

– Det hadde vært bedre om de kunne begynt tidligere på morgenen, klokken 10 er for sent.

Byråd Robert Steen (Ap) fikk høre hva som er positivt og negativt med rosa buss-tilbudet. Foto: Janina Lauritsen

– Bar Polar skal inn i ruta!

Anne Kari Øverby og Reidun Sandviknes syns det er veldig flott at de snart kan kjøre rosa buss til bydel Sagene, også.

– Vi gleder oss vilt! Nå kan vi handle masse på Strøm-Larsen og Sandaker senter. Og Bar Polar, den skal inn i ruta. Og Mysterud bar!

– Dette har vært en drøm for meg, å kunne komme meg ut, legger Sandviknes til.

ANNONSE

Reidun Sandviknes og Anne Kari Øverby fra Nordre Aker gleder seg til å kunne kjøre til Sagene. Foto: Janina Lauritsen

Brit Brustad bruker den rosa bussen av og til, for eksempel opp til Odeon kino på fredager, og gjerne når det er ruskevær.

– Det blir herlig å kunne dra til Nordre Aker. Opp mot Grefsen! Det blir en ny måte å reise på for oss som bor her i Sagene. Vi får se når det trer i kraft, sier hun fornøyd og legger til:

– Den bussen er meget kjærkommen!

Brit Brustad ser frem til å kjøre rosa buss til Grefsenkollen Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

Les også: – Ikke la Nordre Aker ha rekorden! Den eldste brukeren er 104 år, er det mulig å slå det her?

Vaffelhjerte-byen

Bydel Nordre Aker var først ute med tilbudet i 2017, som var en del av piloten Alders- og demensvennlig by, der Nordre Aker ledet an. I 2018 ble det utvidet til bydelene Sagene og Vestre Aker. Nå legges altså bydel Ullern til som rosa buss-bydel, i tillegg til at seniorene kan reise mellom bydelene Sagene og Nordre Aker, og mellom Vestre Aker og Ullern.

– Hvorfor utvider dere tilbudet nå?

– Vi har fått erfaringer i tre år. Den rosa bussen er både ekstremt bra, viktig og spennende. Dette er en slags limousin-service for alle over 67 år! Brukerne har fortalt at de ønsker å kunne reise på tvers av bydelene, og det neste de ønsker seg nå er at bussene begynner å kjøre før klokken 10.00. Vi setter i gang utvidelsen nå, så justerer vi det som kan gjøres annerledes og tar vekk det som er unødvendig etter hvert, svarer byråd for eldre, helse og innbyggertjenester, Robert Steen (Ap).

– Drømmen min er at man skal kunne krysse hele byen, slik at de eldre kan få nye opplevelser resten av livet. De eldre er en rik og forskjellig gruppe, på lik linje som tenåringer. Mobilitet åpner opp verden, det er grunntanken vår.

Han drømmer også om at folk på Rustadsaga, hvor han er vokst opp, skal få kjøre rosa buss til Frognerseteren for å spise napoleonskake. Så kan folk ved Frognerseteren komme til Rustadsaga for å spise vafler.

– Da blir Oslo den store vaffelhjerte-byen!

Sitter på hver dag

Magne Wærness er fast bruker av Sagene seniorsenter og synger i Treschowskoret hver torsdag. Han forteller at han kjører den rosa bussen til seniorsenteret hver eneste dag.

– Jeg blir hentet hjemme klokken 10.30 og kjøres hjem igjen klokken 13.30. Det er veldig bra å ha dette tilbudet.

Magne Wærness bruker den rosa bussen hver dag! Foto: Janina Lauritsen

Ruter aldersvennlig transport

Ruter aldersvennlig transport er et busstilbud som testes ut i bydelene Sagene, Vestre Aker, Nordre Aker og Ullern.

Tilbudet er for deg som har fylt 67 år og trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender, reise på besøk eller har lyst på en tur ut.

En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor et gitt område. Fra og med 3. februar kan seniorene i bydel Sagene og Nordre Aker kjøre fritt mellom de to bydelene.

Bussene kjører mandag til lørdag mellom klokken 10.00 og 18.00.

Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det

Slik gjøres det:

  • Bestill transport på tlf. 23 24 28 50 eller via appen. Reisen kan bestilles mellom kl. 09.00 og kl. 17.00 mandag til lørdag, senest en time før avreise
  • Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet og kjørt hjem igjen, samt om du har med følge og/eller hjelpemiddel
  • Minibussen henter deg hjemme til avtalt tid, og tar deg dit du skal. Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn
  • Vær klar til oppsatt hentetidspunkt. Er transporten forsinket blir du varslet om dette
  • Første gang du bestiller reise trengs noen opplysninger. Dette er kontaktdata som navn, adresse og fødselsdato

Billett og betaling

  • Du betaler det samme per reise som for en vanlig honnørbillett hos Ruter
  • Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å kjøpe billett om bord på minibussen. Billetter må kjøpes på forhånd med RuterBillett-appen, reisekort eller impulskort. Har du med en venn gjelder Ruters ordinære billettpriser
  • Reisekort og impulskort kan kjøpes ved disse salgsstedene:

Narvesen, 7-Eleven, Deli de Luca, Mix, Ruters kundesenter på Jernbanetorget og bussterminalen i Oslo

Om du ønsker å kjøpe billett med smarttelefon, gjør du følgende:

  • Last ned RuterBillett fra App-butikken på din mobiltelefon
  • Velg honnørbillett for sone 1 og følg stegene for betaling.

Husk at du ikke kan bruke TT-kort. Det er kun Ruter-billett som gjelder

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE