Sagene Avis

Fakturagebyr på 750 kroner skapte reaksjoner:

– Vi hadde en halv million kroner utestående

SKEID: Daglig leder, Daniel Holmeide Strand, sier Superinvite har gjort at klubben får inn midlene de skal. Foto: Janina Lauritsen

Superinvite har sørget for at Skeid både får inn midlene de skal og fanger opp medlemmer som trenger økonomisk støtte.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2020 kl 18:02

NORDRE ÅSEN: I fjor reagerte en Torshov-dame på at hun fikk faktura fra Skeid i posten, med et fakturagebyr på 750 kroner.

– Jeg setter store spørsmålstegn ved om dette er lovlig. Og hvordan kan en klubb som skal være en breddeklubb tillate seg den type «oppmuntring?» Personlig lurer jeg på hva de pengene skal brukes til. I tillegg virker det urimelig at en treningsavgift på 1800 kroner skal ha en fakturagebyr på 750 kroner. Er Skeid ment å bli enda mer eliteklubb? Jeg tenker også at dette betyr at mange barn ikke lenger har råd til å spille på Skeid, sa hun til Sagene Avis.

Daglig leder av Skeid, Daniel Holmeide Strand, forklarte at dette var en enkel sak. De hadde siden månedsskiftet oktober/november 2018 brukt Superinvite, og de 750 kronene er merkostnadene de fikk ved å sende ut papirfaktura. Noe 95 prosent av medlemmene hadde fått med seg.

Les mer om dette her

– Mye penger for en idrettsklubb

Nå forteller daglig leder at resultatet av rutineendringen de innførte i forkant av 2019-sesongen, har ført til nær 100 prosent innbetaling av medlemskontingenter og spilleravgifter.


I 2018 hadde de vesentlige utestående beløp, nå har de både spart mye tid og fått inn de midlene de skal.

– Vi hadde en lav betalingsgrad før. Vi hadde en halv million kroner utestående høsten 2018, det er mye penger for en idrettsklubb.

Høsten 2019 hadde de tilnærmet 10-20.000 kroner utestående.

– Det er helt uvesentlig i forhold til på samme tid i fjor. Så Superinvite har fungert ganske bra.

Les også: Skeid må finne summetonen

Fanget opp dem som trenger støtte

Før Skeid gikk over til Superinvite, hadde de problemer med å fange opp medlemmene som trenger økonomisk støtte.

– Vi har en aktiv medlemsmasse på ca. 1100 spillere, og det er er en betydelig andel som nå får hjelp. Vi har fanget opp nesten 100 utøvere i 2019 som nå får støtte. Dette hadde vi problemer med å fange opp med faktura, da tok ikke folk kontakt for å få hjelp.

– Vi jobber mye med tematikken utenforskap, og forsøker å finne løsninger der vi kan for å ikke utelukke noen fra deltakelse i klubben vår.

Skeid har, i likhet med Sagene IF, et samarbeid med Bydel Sagene. Avtalen, som ble signert 7. januar i år, strekker seg til 31. desember 2023 og går ut på at bydelen gir er årlig beløp op 175.000 kroner til hver av klubbene. Hensikten er å gi idrettslagene mulighet til å arbeide målrettet med å skape gode og inkluderende tilbud, ved å tilføre driftsmidler til administrasjon, og å gi noe refusjon for manglende innbetalte kontingenter og avgifter.


– Vi har et veldig godt samarbeid med Sagene, men dessverre ikke noe med bydel Nordre Aker – de har ingen støtteordning som treffer så godt som den fra Bydel Sagene. Selv om det er mye barnefattigdom i Nordre Aker, også.

Holmeide Strand forteller at det brukes mye tid på frivillig arbeid i Skeid. Blant annet fordi de sliter med foreldreoppfølgingen hos noen av medlemmene, og det er et spørsmål om barna dukker opp på treningene eller ikke.

– Vi har fått tilbakemeldinger om ulike utfordringer fra de frivillige trenerne, blant annet at en del av barna må hentes hjemme for å sørge for at de blir med på bortekamper og lignende, sier han og legger til:

– Vi må sørge for at alle tas godt imot, selv om det begrenser seg hvor mye de frivillige kan utføre.

– Mange bruker ordet eliteklubb

Torshov-damen som i fjor reagerte på fakturagebyret, lurte på om Skeid mente å bli enda mer eliteklubb. Dette er et uttrykk mange folk slenger rundt seg uten grunn, mener Holmeide Strand.


– Mange bruker ordet elite uten helt å vite hva det betyr. Vi er lavterskel og tilbyr mye, vi har et omfattende breddetilbud. I år har vi for eksempel et rekordstort juniortilbud med hele fem ulike lag.

– Har dere fortsatt 750 kroner i fakturagebyr?

– Vi har ikke sendt ut noen fakturaer til medlemmer som ikke har registrert seg, sier han og legger til at de fleste har lært fra i fjor, og at medlemmene er godt fornøyd med systemet basert på trivselsundersøkelsene som gjennomføres hver høst.

Konsekvenser for Skeid

Koronaviruset gir uante konsekvenser også for Skeid. Derfor er det er viktig at alle medlemmer betaler inn sine kontingenter og månedlige trekk i tide, slik at klubben får opprettholdt sine forpliktelser, skriver de på sin nettside.

Direkte medlemsbetaling utgjør ca. 36 prosent av inntektene i barne- og ungdomsavdelingen, og er i disse usikre tider en av få relativt sikre inntekter for klubben.

«Det er en stor forskjell mellom et idrettslag og et kommersielt treningssenter. Dette påvirker blant annet adgangen til å kreve tilbakebetalt kontingenter og treningsavgifter som allerede er innbetalt. I den situasjonen vi er i nå vil det være svært risikabelt å åpne for slikt, da vi er ansvarlige for å ha en klubb å vende tilbake til. Vi har heller ikke lov til å gjøre det uten et årsmøtevedtak.»

«Husk at det ikke er månedsbetaling i Skeid, men at kostnadene er delt opp i månedlige trekk for de som ønsker å fordele utgiftene gjennom året. Våre kostnader til administrasjon, trenere, seriepåmeldinger, bane og anlegg løper hele året. Det er derfor vi har innført strenge rutiner rundt påmelding for hver sesong.» skriver de videre.

Når koronaepidemien er over, vil det sannsynligvis være noen som har behov for hjelp på grunn av de uante ringvirkningene dette vil skape.

«Er du og din familie direkte rammet og trenger betalingshjelp ber vi deg registrere deg her. Det er viktig at vi får oversikt så vi kan ha mulighet til å hjelpe de som er mest utsatt ved å søke ulike støtteordninger.» Les mer om dette på Skeids nettside

Skeid har foreløpig ingen medlemmer som har bedt om reduksjon eller fritak på grunn av koronaviruset, informerer Holmeide Strand.

– Vi opplever stor solidaritet og vilje til å støtte klubben gjennom en tøff tid. De tilbakemeldinger vi har fått tyder på at medlemmene i Skeid ønsker et godt tilbud når aktiviteten kan gjenopptas. Det minner litt om #ingenrefusjon-kampanjen fra kulturlivet hvor folk skjønner at skal man ha en konsertscene, festivaler eller et levende idrettslag, må man støtte opp om disse nå. Vi håper også at det kommer støtteordninger som når breddeidretten, slik at ingen skal måtte slutte med idrett på grunn av en endret økonomisk situasjon hjemme. Idretten kommer til å bli utrolig viktig så snart vi får begynne på igjen, sier han.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...