ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Inviterer til Akerselva sykehjem:

– Vi ønsker at flere skal bruke kaféen

ALDERSVENNLIG: Prosjektleder i Aldersvennlig by i Bydel Sagene, Grethe Skarpnes og serviceleder på Akerselva Sykehjem, Vibeke Fjelltun Nilsen, inviterer alle til de aldersvennlige benkene. Men du trenger ikke å være senior for å få nytte av Aldersvennlig by, påpeker de: – Aldersvennlig by er for alle mellom 0 og 100! Foto: Janina Lauritsen

Akerselva sykehjem vil at området skal være tilgjengelig for alle. Nå har de fått nye aldersvennlige bord og benker, og inviterer alle til å sette seg ned.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: Aldersvennlig by har jobbet sammen med Akerselva sykehjem for å åpne opp for at flere skal bruke kaféen.

Nå har det kommet nye, aldersvennlige benker med armlener og bord utenfor kaféen for å gjøre dette området mer tilgjengelig for både sykehjemmets beboere og for folk som går forbi. Det handler om å bli kjent med hverandre, forteller Grethe Skarpnes, prosjektleder for Aldersvennlig by i Bydel Sagene.

Inviterer alle inn

– Hovedpoenget er å plassere oss mer i nærmiljøet og åpne opp, og nå er det innbydende utenfor kaféen, sier serviceleder på Akerselva sykehjem, Vibeke Fjelltun Nilsen.

Hun er veldig fornøyd med de nye bordene og benkene. Det blir mer stabilt med armlener, og det går fint an å holde seg fast i bordet når man setter seg og reiser seg opp igjen.

Er du på tur i Bjølsendumpa? Da trenger du ikke tenke at du må sitte på benkene nede ved gangveien, alle kan komme til kaféen.

ANNONSE

– Det hadde i hvert fall vært veldig hyggelig, fortsetter sevicelederen.

Etter hvert kommer det også flere skilt, så det skal bli mer tydelig når kaféen er åpen. Åpningstidene er onsdag til fredag, klokken 11-13.

– Og vi ønsker oss flere frivillige for å kunne holde kaféen åpen.

ÅPNER OPP: – Det er hyggelig om folk kommer til oss, sier Vibeke Fjelltun Nilsen på Akerselva sykehjem. Foto: Janina Lauritsen

Setter ut flere benker

I vår ble det også ettermontert armlener på 50 benker rundt i bydelen, i tillegg til at det også ble montert skilt med Aldersvennlig by-logoen.

ANNONSE

Disse stedene har også fått/skal få nye parkbenker:

  • 3 i Lilleborg kirkepark
  • 3 i Iladalen parkøkologisk senter
  • 2 i Torshovparken
  • 2 på Gråbeinsletta

Dette er Aldersvennlig by:

«En aldersvennlig by er et inkluderende og tilgjengelig urbant miljø som fremmer aktiv og sunn aldring. I Oslo lever innbyggerne lenger, og andelen eldre øker. Den nye eldregenerasjonen har bedre utdanning, helse, boforhold og økonomi enn tidligere generasjoner. For at de skal kunne utnytte sine ressurser og ha mulighet til å leve selvstendige og aktive liv, vil byrådet gjøre Oslo til en aldersvennlig by. Dette innebærer tiltak som gir de eldre hverdagsmestring og god livskvalitet.» står det på Oslo kommunes nettside.

Benkene i Torshovparken har fått armlener og Aldersvennlig by-skilt. Foto: Aldersvennlig by

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE