Sagene Avis

Inviterer til Akerselva sykehjem:

– Vi ønsker at flere skal bruke kaféen

ALDERSVENNLIG: Prosjektleder i Aldersvennlig by i Bydel Sagene, Grethe Skarpnes og serviceleder på Akerselva Sykehjem, Vibeke Fjelltun Nilsen, inviterer alle til de aldersvennlige benkene. Men du trenger ikke å være senior for å få nytte av Aldersvennlig by, påpeker de: – Aldersvennlig by er for alle mellom 0 og 100! Foto: Janina Lauritsen

Akerselva sykehjem vil at området skal være tilgjengelig for alle. Nå har de fått nye aldersvennlige bord og benker, og inviterer alle til å sette seg ned.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: Aldersvennlig by har jobbet sammen med Akerselva sykehjem for å åpne opp for at flere skal bruke kaféen.

Nå har det kommet nye, aldersvennlige benker med armlener og bord utenfor kaféen for å gjøre dette området mer tilgjengelig for både sykehjemmets beboere og for folk som går forbi. Det handler om å bli kjent med hverandre, forteller Grethe Skarpnes, prosjektleder for Aldersvennlig by i Bydel Sagene.

Inviterer alle inn

– Hovedpoenget er å plassere oss mer i nærmiljøet og åpne opp, og nå er det innbydende utenfor kaféen, sier serviceleder på Akerselva sykehjem, Vibeke Fjelltun Nilsen.

Hun er veldig fornøyd med de nye bordene og benkene. Det blir mer stabilt med armlener, og det går fint an å holde seg fast i bordet når man setter seg og reiser seg opp igjen.

Er du på tur i Bjølsendumpa? Da trenger du ikke tenke at du må sitte på benkene nede ved gangveien, alle kan komme til kaféen.


– Det hadde i hvert fall vært veldig hyggelig, fortsetter sevicelederen.

Etter hvert kommer det også flere skilt, så det skal bli mer tydelig når kaféen er åpen. Åpningstidene er onsdag til fredag, klokken 11-13.

– Og vi ønsker oss flere frivillige for å kunne holde kaféen åpen.

ÅPNER OPP: – Det er hyggelig om folk kommer til oss, sier Vibeke Fjelltun Nilsen på Akerselva sykehjem. Foto: Janina Lauritsen

Setter ut flere benker

I vår ble det også ettermontert armlener på 50 benker rundt i bydelen, i tillegg til at det også ble montert skilt med Aldersvennlig by-logoen.


Disse stedene har også fått/skal få nye parkbenker:

  • 3 i Lilleborg kirkepark
  • 3 i Iladalen parkøkologisk senter
  • 2 i Torshovparken
  • 2 på Gråbeinsletta

Dette er Aldersvennlig by:

«En aldersvennlig by er et inkluderende og tilgjengelig urbant miljø som fremmer aktiv og sunn aldring. I Oslo lever innbyggerne lenger, og andelen eldre øker. Den nye eldregenerasjonen har bedre utdanning, helse, boforhold og økonomi enn tidligere generasjoner. For at de skal kunne utnytte sine ressurser og ha mulighet til å leve selvstendige og aktive liv, vil byrådet gjøre Oslo til en aldersvennlig by. Dette innebærer tiltak som gir de eldre hverdagsmestring og god livskvalitet.» står det på Oslo kommunes nettside.

Benkene i Torshovparken har fått armlener og Aldersvennlig by-skilt. Foto: Aldersvennlig by

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...