Sagene Avis

– Vi så oss nødt til å nekte SKAS å bruke rommet til bønn

Det møtte mange representanter fra SKAS opp i bydelsutvalget for å protestere mot det de oppfatter som en utkastelse fra lokalene. Foto: Janina Lauritsen

SAIFF følte seg presset til å nekte leietakeren SKAS å ha bønnerom i sine lokaler, i frykt for å miste økonomisk støtte fra Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2018 kl 09:54

SAGENE: Sagene Avis skrev nylig om at Sagene kultur- og aktivitetsenter (SKAS) følte seg diskriminert av bydelsadministrasjonen, etter at SAIFF (Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral), som er eierne av SKAS’ lokaler, nektet dem å bruke lokalene til bønnerom.

– I brevet SAIFF mottok av bydelen 18.09.18, står det ganske tydelig at bønnerommet må stenge for at SAIFF skal kunne motta økonomisk støtte fra bydelen, sier styreleder i SAIFF, Anna Opland Stenersen.

Støtter ikke religiøs aktivitet

I brevet, som Sagene Avis har fått tilsendt, står blant annet:

«Bydelen gir ikke økonomisk støtte til partipolitisk virksomhet, forkynnelse og annen religiøs aktivitet. Bruk av frivilligmidler til drift av bønnerom og koranskole ligger utenfor tildelingskriteriene, så SAIFF som utleier og SKAS som leietager kan ikke benytte frivilligsentralens lokaler til slike formål».

– Ut ifra denne kommentaren så vi oss nødt til å nekte SKAS å bruke rommet de har leid fast til bønn. SKAS ønsket da å si opp leieavtalen av rommet.


Styreleder i SAIFF, Anna Opland Stenersen. Foto: Mina Haugli (Arkivfoto)

Leieavtalen opphørte fra og med 1. oktober 2018, og SKAS vil ha tilgang til rommet ut oppsigelsestiden i kontrakten, som er 3 måneder.

– Det er mange som ønsker å ha et slikt rom i nærmiljøet, og vi vil bruke tiden fremover til å se på alternative løsninger i samarbeid med SKAS. Dette vil også være et økonomisk spørsmål for SAIFF, med tanke på faste leieinntekter, noe vi skal se nærmere på under styremøtet 16. oktober 2018.

«Jenter, kvinner og etnisk norske føler seg ikke velkommen»

I brevet fra bydelen står det videre:

«Hovedbegrunnelsen for at disse aktivitetene må opphøre, er likevel at de tiltrekker seg mange besøkende som ikke er hjemmehørende i bydelen og som oppfører seg slik at jenter, kvinner og etnisk norske barn ikke føler seg velkommen.»


– Er SAIFF enige i bydelens hovedbegrunnelse, at jenter, kvinner og etnisk norske barn ikke føler seg velkommen?

– Dette er en av tingene vi har diskutert med bydelen, og bydelen har tatt opp med oss at flere har kommet til dem og fortalt at de opplever å ikke føle seg velkommen. Vi har prøvd å få mer informasjon om konkrete situasjoner, og oppfordret alle til å ta kontakt med daglig leder eller styret hvis man opplever seg utestengt – uten å få noen henvendelser så langt. Uansett tar vi slike tilbakemeldinger alvorlig og dette følges opp.

– I og med at SKAS har vært faste leietagere av et av rommene på SAIFF og har en rekke aktiviteter for nærmiljøet, har denne gruppen brukt lokalene flittig; med både leksehjelp, foreldregrupper, aktiviteter for barnefamilier, ungdomskvelder og kvinnegrupper, for å nevne noe. At for eksempel etnisk norske er underrepresentert i SAIFF handler i større grad om at flesteparten av disse familiene velger andre aktiviteter for barna sine, for eksempel teater på Sagene Samfunnshus. For de fleste familiene som bor i de kommunale boligene rundt SAIFF, som i stor grad består av somaliske familier, er dette aktiviteter som er for dyrt å ta med familien på. Gratis arrangementer i regi av SKAS er derfor mye mer brukt av disse familiene.

SAIFF har fått gode forslag fra bydelen til tiltak som kan bedre rammene på SKAS og andre medlemsorganisasjoners aktiviteter, som iverksettes nå både på kort og lang sikt, sier Opland Stenersen.

– Vi setter pris på støtten fra bydelen. Vi håper dette vil bidra til at flere ønsker å ta plass på SAIFF.


Opland Stenersen informerer også om at alle som ønsker en prat med SAIFFs styre er hjertelig velkomne til åpen halvtime 16. oktober klokken 18.00.

– Vi håper bydelen snur

Leder av SKAS, Mohamed Abdirazak. (Arkivfoto)

I forrige artikkel skrev lokalavisa at SKAS' leieavtale ble oppsagt, men nye opplysninger viser at dette ikke stemmer. Etter å ha fått beskjeden om at lokalet ikke kan brukes som bønnerom, valgte SKAS selv å si opp leieavtalen.

– Hvordan skal vi da kunne beholde rommet, hva skal vi bruke det til? Per dags dato er det ingenting som er avsluttet, men SAIFF ba oss slutte å bruke rommet som bønnerom etter at bydelen ba om det. Vi håper bydelen snur i saken og lar våre brukere og bydelens innbyggere med muslimsk bakgrunn benytte rommet som bønnerom, sier daglig leder i SKAS, Mohamed Abdirazak.

– Kommunale regler er helt klare

– Jeg er glad for at man har kommet fram til en enighet. Det arbeidet som både SAIFF og SKAS gjør i bydelen er viktig for mange. Jeg er opptatt av at dette arbeidet nå for fortsette. Det har vært det aller viktigste for meg, sier bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg.


– Når det kommer til bønnerom, så er kommunale regler helt klare på dette punktet. Samtidig så ser jeg at det kan være et behov for et slikt tilbud. Jeg vil gjerne snakke med SKAS om hvordan de nå ser på denne situasjonen.

Det har vært et tema at jenter, kvinner og etnisk norske ikke føler deg velkomne på SAIFF og er det slik så er ikke det akseptabelt, sier han videre.

– Jeg forstår at SAIFF ikke er enig i dette. Jeg vil gjerne invitere meg selv til SAIFF slik at vi kan få diskutert dette.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...