ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Venstre om rødgrønn samarbeidsplattform:

– Vi savner politikk på andre svært viktige områder

SAMARBEIDSPLATTFORMEN: Venstre savner det de kaller svært viktig politikk, og Høyre syns det er synd at MDG ikke ville forhandle med dem. Foto: Privat/Janina Lauritsen

– De har ingen planer for hvordan de skal bedre livskvaliteten til svakere grupper i bydelen, sier Sagene Venstre. Sagene Høyre mener det er synd MDG ikke ville forhandle, da de ville strukket seg langt for et godt samarbeid.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2019 kl 21:52

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Mandag 28. oktober ble samarbeidsavtalen mellom de rødgrønne partiene signert i Sagene samfunnshus.

– MDG har sammen med venstresiden fått til en fin og grønn plattform. Det blir noen endringer i bydelsutvalget, sa Almaz Asfaha (MDG) under signeringen og røpet samtidig at hun er bydelens nye bydelsutvalgsleder og Jørgen Foss (Ap) er nestleder.

Her kan du lese hele samarbeidsavtalen mellom MDG, Ap, SV og Rødt

– Et område man har tilsidesatt da man utformet plattformen

Venstre vil berømme de rødgrønne for å tørre å satse på miljø i plattformen, og gleder seg til å samarbeide om et grønnere Sagene i årene som kommer.

Likevel savner de politikk på andre svært viktige områder, som integrering og fokus på livskvalitet for sårbare grupper.

ANNONSE

– Til tross for at det sies i ingressen at "Sagene bydel skal være solidarisk og stille opp når du trenger det, hele livet", har de ingen planer for hvordan de skal bedre livskvaliteten til svakere grupper i bydelen. Det er alarmerende når Sagene er den bydelen med høyest andel kommunale boliger i hele Oslo, sier Linn Skyum, Venstres kandidat i bydelsutvalget.

Integrering er heller ikke nevnt med et ord, sier hun videre. Til tross for at Sagene har vært en mangfoldig bydel i lang tid har vi vesentlige integreringsproblemer også her, mener hun.

– Dette handler ikke bare om at vi må gjøre større grep, som å se på boligstrukturen i bydelen for å utjevne klasseskillene, men også helt konkrete, hverdagslige grep som å gjøre informasjon på skoler, helsestasjoner og andre offentlige steder tilgjengelig på et språk mottakeren forstår. Det åpenbare fraværet av integreringstiltak kan dermed ikke skyldes på mangel på midler - det virker rett og slett som dette er et område man har tilsidesatt da man utformet plattformen.

– Ville strukket oss langt for å få til et godt samarbeid

Sagene Høyre syns det er synd MDG gikk til rød side uten å ville forhandle med dem.

– Miljø er en viktig sak for Sagene Høyre, og vi ville strukket oss langt for å få til et godt samarbeid for å gjøre hverdagen mer klimabevisst og ansvarlig i Sagene bydel, sier leder av Sagene Høyre, Mats Kirkebirkeland.

ANNONSE

Nå skal Høyre brette opp ermene og de vil kjempe for bedre kollektivtilbud, mindre sløsing av skattepenger og en bedre klimapolitikk i opposisjon, sier han.

– Vi skal kjempe for mest mulig Høyre-politikk i Sagene.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE