Sagene Avis

Venstre om rødgrønn samarbeidsplattform:

– Vi savner politikk på andre svært viktige områder

SAMARBEIDSPLATTFORMEN: Venstre savner det de kaller svært viktig politikk, og Høyre syns det er synd at MDG ikke ville forhandle med dem. Foto: Privat/Janina Lauritsen

– De har ingen planer for hvordan de skal bedre livskvaliteten til svakere grupper i bydelen, sier Sagene Venstre. Sagene Høyre mener det er synd MDG ikke ville forhandle, da de ville strukket seg langt for et godt samarbeid.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2019 kl 21:52

BYDEL SAGENE: Mandag 28. oktober ble samarbeidsavtalen mellom de rødgrønne partiene signert i Sagene samfunnshus.

– MDG har sammen med venstresiden fått til en fin og grønn plattform. Det blir noen endringer i bydelsutvalget, sa Almaz Asfaha (MDG) under signeringen og røpet samtidig at hun er bydelens nye bydelsutvalgsleder og Jørgen Foss (Ap) er nestleder.

Her kan du lese hele samarbeidsavtalen mellom MDG, Ap, SV og Rødt

– Et område man har tilsidesatt da man utformet plattformen

Venstre vil berømme de rødgrønne for å tørre å satse på miljø i plattformen, og gleder seg til å samarbeide om et grønnere Sagene i årene som kommer.

Likevel savner de politikk på andre svært viktige områder, som integrering og fokus på livskvalitet for sårbare grupper.


– Til tross for at det sies i ingressen at "Sagene bydel skal være solidarisk og stille opp når du trenger det, hele livet", har de ingen planer for hvordan de skal bedre livskvaliteten til svakere grupper i bydelen. Det er alarmerende når Sagene er den bydelen med høyest andel kommunale boliger i hele Oslo, sier Linn Skyum, Venstres kandidat i bydelsutvalget.

Integrering er heller ikke nevnt med et ord, sier hun videre. Til tross for at Sagene har vært en mangfoldig bydel i lang tid har vi vesentlige integreringsproblemer også her, mener hun.

– Dette handler ikke bare om at vi må gjøre større grep, som å se på boligstrukturen i bydelen for å utjevne klasseskillene, men også helt konkrete, hverdagslige grep som å gjøre informasjon på skoler, helsestasjoner og andre offentlige steder tilgjengelig på et språk mottakeren forstår. Det åpenbare fraværet av integreringstiltak kan dermed ikke skyldes på mangel på midler - det virker rett og slett som dette er et område man har tilsidesatt da man utformet plattformen.

– Ville strukket oss langt for å få til et godt samarbeid

Sagene Høyre syns det er synd MDG gikk til rød side uten å ville forhandle med dem.

– Miljø er en viktig sak for Sagene Høyre, og vi ville strukket oss langt for å få til et godt samarbeid for å gjøre hverdagen mer klimabevisst og ansvarlig i Sagene bydel, sier leder av Sagene Høyre, Mats Kirkebirkeland.


Nå skal Høyre brette opp ermene og de vil kjempe for bedre kollektivtilbud, mindre sløsing av skattepenger og en bedre klimapolitikk i opposisjon, sier han.

– Vi skal kjempe for mest mulig Høyre-politikk i Sagene.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...