Sagene Avis

Vi spør: Var det nødvendig å stenge Voldsløkka allerede nå?

Voldsløkka er stengt for rehabilitering, fram til våren 2021. Men de siste ukene har det skjedd lite, påpeker lesere. Foto: Karl Andreas Kjelstrup Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Voldsløkka er stengt ut året for oppgradering av gressbanen. Men nå har det ikke skjedd noe på lenge, kommenterer en leser, og lurer på om ikke stengingen kunne ha ventet litt til.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2020 kl 12:00

VOLDSLØKKA: Over natten ble gressbanene på Voldsløkka stengt av med sperrebånd 9. september, uten at noen i nabolaget var varslet. Sagene Avis fikk en rekke henvendelser fra folk i nærmiljøet som lurte på hva som skulle skje.

Vi spurte Bymiljøetaten (BYM), og fikk til svar at banen skal oppgraderes, noe som innebærer «dyplufting, sandressing, gjødsling og resåing».

– Banen har lenge hatt behov for en oppgradering. Både BYM og idretten har påpekt dette. Vi har nå fått nødvendig bevilgning til å gjennomføre tiltaket, skrev pressevakt Guro Birkeland Tangen i en e-post, om bakgrunnen for arbeidet.

Stengt ut året

Hun forklarte at arbeidene må gjøres i «sommerhalvåret» da det ikke vil gro dersom arbeidene utføres i for kalde temperaturer. Det ble samtidig opplyst at BYM hadde varslet Sagene IF og idretten gjennom Oslo Idrettskrets/fotballkrets. Men fordi det hadde vært noe usikkerhet rundt oppstart og fremdrift, var ikke arbeidet formidlet til flere.

Birkeland Tangen fortalte at arbeidene vil vare ut høsten, og at det er usikkert når banen kan tas i bruk igjen, men at det tidligst blir våren 2021.


Observante brukere av området vil ha sett at det umiddelbart etter avstenging begynte å kjøre en traktor med en slags henger over gresset. Men så har det stoppet opp.

Nødvendig å stenge nå?

Denne uka tok en av våre lesere kontakt med følgende spørsmål:

– Vet dere når det skjer noe mer på Voldsløkka? Det har stått bom stille i lang tid. Og alt er stengt for publikum. Hvorfor kunne de ikke vente med å stenge inntil gravemaskinene ankom?

Vi henvender oss til Bymiljøetaten, og spør hvorfor det tilsynelatende har stoppet opp: Er dette etter planen, eller er noe forsinket?

– Kunne man ha ventet med stengingen for publikum noe mer, slik at folk kunne fått glede av området lenger? Eller er det slik at det foregår noe i grunnen nå som ikke er synlig? og Hva er tidsskjemaet for de ulike tiltakene som skal gjøres?


– Det er gjennomført lufting, gjødsling og såing av gressbanen. Det gjenstår sandressing, og noen småting. Deretter må dette få tid til å gro. Arbeidene går med andre ord etter planen, svarer pressevakt Liv Eggebø.

– Vi må fortsatt se an været i forhold til hvordan det vil vokse. Det er derfor for tidlig å si når banen vil være klar, men den vil tidligst kunne benyttes til våren, legger hun til.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...