– Vi vet at når vi legger penger inn i frivilligheten, får vi mye tilbake

SAIFF: Daglig leder Ramil Aliyev og styreleder Anna Opland Stenersen er veldig takknemlige for den ekstra støtten. Her sammen med bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg. Foto: Janina Lauritsen
Daglig leder hos SAIFF forteller at de får hjertebank hvert år: Får de støtte, eller ikke?
Publisert: 12.12.2018 kl 15:46
Sist oppdatert: 12.12.2018 kl 16:55
SAGENE: Bydelsdirektørens forslag til budsjett for 2019 ble lagt frem i november, og direktøren kalte det et stramt budsjett.
Etter at Arbeiderpartiet, SV, MDG og Rødt inngikk budsjettforlik, er det flere som har kunnet juble for ekstra støtte. Blant andre Sagene Frivillighetsentral fikk gladmelding om ytterligere 100.000 kroner, og BUA fikk 210.000 kroner i støtte.
I tillegg til at bydelsutvalget vil etablere en søknadsordning på 270.000 kroner der både frivilligsentralene kan søke om midler til konkrete prosjekter, har også SAIFF fått mer i støtte etter budsjettforhandlingene.
I Sagene kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomité ble det vedtatt å sette av ytterligere 100.000 kroner til SAIFF.
Avhengige av støtte
– Vi tjener ikke penger, vi er avhengige av støtte fra Bydel Sagene. Så takk til bydelsutvalget for at vi får gjennomføre prosjektene våre, sier daglig leder hos SAIFF, Ramil Aliyev.
Sagene Avis møter Aliyev, styreleder Anna Opland Stenersen og bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) i SAIFFs lokaler.
Stoltenberg forteller at med disse 100.000 kronene opprettholdes støtten fra 2018, noe som er svært viktig for SAIFF.
– Vi vet at når vi legger penger inn i frivilligheten, får vi mye tilbake. Derfor er vi trygge på at det kommer mange aktiviteter ut av disse pengene. Det er et stramt budsjett denne gangen, det var dette vi fikk til i år. Jeg har stor tro på dette, jeg gleder meg til å se resultatet, sier han.
– Det viktigste med støtten er at vi får tryggheten til å dekke det vi må gjøre, sier styreleder Anna Opland Stenersen.
Aliyev er strålende fornøyd. Dagen for besøket er er Frivillighetens dag, og han kunne ikke bedt om noe bedre.
– Dette er den største gaven vi kunne fått, tusen takk! Vi har hatt hjertebank hvert år: Får vi støtte eller ikke? Vi gjør alt på frivillig basis, vi tjener ikke penger. Denne støtten er livsviktig for oss, den gjør at vi kan fortsette.
Her får folk veiledning
I tillegg til å ha blant annet parsellprosjekt, leksehjelp, byttebod, helgeaktiviteter og ungdomsklubb, startet de opp en barneklubb i november. De bestemte seg for å arrangere et tiltak for bydelsbarna etter skoletid, og nå ser de ser frem til å gjennomføre prosjekter i 2019, forteller de videre.
– Er det et konkret prosjekt dere vil søke om midler til i 2019?
– Vi skal fortsette med jentekvelder, ungdomsklubb, voksentreff, parsellprosjektet, familiedager i feriene og kulturfestivalen, kvinnetreff, kvinnefester, barneklubb, helgeaktiviteter, forskjellige veiledninger, byttebod, deltakelse på bydelsarrangementer og å være bydelens største og mest mangfoldige møteplass for frivillighet og nærmiljø, sier Aliyev, før Opland Stenersen legger til:
– Og det viktigste er at folk kan fortsette å komme hit med sine idéer eller ønsker og få veiledning.
– Jeg har et ønske for 2019, begynner Stoltenberg.
– Valgdeltakelsen i indre øst er ganske begredelig. Jeg ønsker at man skal bruke stemmeretten sin. Alle hadde tjent på at dere tydeliggjør det. Og jeg bryr meg ikke noe om hvilket parti man stemmer på. Det hadde vært flott å ha opplæring her, valglokalene ligger jo like ved.
Dette sier Aliyev seg enig i.
– Det er vår oppgave å arrangere seminarer og debatt for dem som kommer fra land hvor de ikke har samme politiske system og tillit til politikerne som oss. Det er viktig for oss at vi lærer opp og veileder, det skal vi gjøre!
Viktig med kontakt
Aliyev og Opland Stenersen syns det er viktig at politikere og frivillige organisasjoner holder kontakten, slik at politikerne kan forstå hva som skjer på grasrotnivå.
– Vi vet ikke alt, det er så viktig å få tilleggsinformasjon: Hvordan har folk det, hva er problemene? Hvis man ikke vet, får man ikke gjort noe.
Stoltenberg legger også til at Bydel Sagene og organisasjonene kunne tjent på å ha lengre avtaler, slik at man kunne sett mer langsiktig, og ikke bare frem til november/desember. Det skal politikerne bruke 2019 på å diskutere.
– Det blir fint å starte 2019 med tillit fra Bydel Sagene, så skal vi gjøre så godt vi kan, sier Opland Stenersen.
Bydel Sagenes budsjett for 2019 skal endelig behandles i Sagene bydelsutvalgsmøte torsdag 13. desember. Da har bydelsdirektør Morten Sanden fullmakt til å sette opp endelig budsjett i henhold til bydelsutvalgets vedtak.

FÅR MER STØTTE: – Dette er den største gaven vi kunne fått, tusen takk! Vi har hatt hjertebank hvert år: Får vi støtte eller ikke? Denne støtten er livsviktig for oss, den gjør at vi kan fortsette! Foto: Janina Lauritsen
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!