ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Vi vil bli hørt, vi er jo fremtiden!

Det var ikke vanskelig å la seg imponere av de engasjerte ungdommene i Sagene Samfunnshus, fredag. Se hvilke saker de unge nå ber Bydel Sagene ta tak i, og gjøre noe med.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2017 kl 11:09

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Siden 2015 har Fawzi Warsame vært leder av barne- og ungdomsrådet i bydel Sagene. Barne- og ungdomsrådet er et rådgivende organ for bydelsutvalget, det lokalpolitiske utvalget i i hver bydel. Rådet består av ungdom fra 12 til 18 år som er valgt gjennom skoler, fritids-klubber og organisasjoner.

UBUM

Fredag inviterte han og barne- og ungdomsrådet til stort politisk møte i Bydel Sagene.

– 17. november vil rådet arrangere Ungdommens Bydelsutvalgs Møte - UBUM. Dette er første gang, og et historisk møte hvor vi samler ungdommer fra hele bydelen for å diskutere og lage politikk, sa Fawzi til Sagene Avis tidligere denne uka - her kan du lese hele saken.

Dette er det største politiske verkstedet i bydel Sagene for de unge.

– UBUM skal vedta fem politiske saker som behandles av Bydelsutvalget innen utgangen av neste år. De vil bli lagt frem på lik linje med andre saker som blir behandlet av bydelsutvalget. Det vil være noen få representanter fra hver klasse på de ulike ungdomsskolene, fortalte også Fawzi. 

ANNONSE

Det skal deles inn i tre komiteer, og hvor elevene kan velge hvilken komite de ønsker å bidra i. Komiteene skal ha følgende tema:

  • Skole
  • Fritid 
  • Miljø og nærområde 

Sakene som blir diskutert i komiteene, vil bli tatt opp videre til valg. Til slutt skal fem saker bli valgt ut av deltagerne.

Imponerende

Da Sagene Avis drar innom møtet, fredag, er det en stor engasjert gjeng med ungdommer. Og stolte og imponerte bydelsansatte og voksne lokalpolitikere, som kan føle seg beroliget av at rekrutteringen nok kommer til å bli bra i bydelen, inn i styre og stell.

De unge er i full gang med å snevre mange saker ned til fem. Da ordstyrer Fawzi inviterer til scenen, så de som ønsker det kan prøve å overbevise de andre om hva som bør stemmes på, så blir det straks en lang kø av unge deltagere som vil snakke varmt om det de mener er viktig for unge og bydelen.

ANNONSE

Mange på scenen

En etter en går de på scenen og til mikrofonen. Det handler om miljø, flere søplekasser og det å rydde opp etter seg, det handler om WIFI i parkene, utekino, mer mat ved skolene, at det må bli lettere for unge å få en jobb, og ikke minst om Sagene Bad.

– Mange jeg kjenner kan ikke svømme, vi trenger et bad!

Oppfordret en av jentene.

Og så var det noen som synes det er så kaldt, at du burde få være inne på skolen, vinterstid. Og andre mente mye om mye annet.

ANNONSE

Og de ble backet opp av applaus fra tilhørerene.

– Vi vil bli hørt

Idun, Marianne, Dina og Nouhayla, alle fra 8. klasse ved Sagene skole, synes det er fint med et skikkelig ungdomsmøte - som UBUM. Og stiller gjerne neste år også.

– Vi vil bli hørt, det liker vi. Vi vil gjøre en forskjell, og så er jo vi fremtiden, er jentene enige om.

Som også synes det burde vært 16 års-grense for å stemme i politiske valg. Jentene er særlig opptatt av bedre muligheter for jobb til ungdom, miljø, utekino og at Sagene Bad snart kan åpne.

– Over all forventning

Ungdomsrådsleder Fawzi er storfornøyd etter møtet .

ANNONSE

– For å være ærlig gikk møtet over all forventing.  Dette ble ikke bare et politisk verksted, men også et samlingspunkt for bydelens unge uhørte stemmer. Vi tok opp kampen for ungdommens interesser og samtlige deltakere hadde noe å tilføye, oppsummerer han i etterkant.

Den unge lederen fortsetter.

– Nå håper jeg politikerne lytter og tar med seg sakene videre. Det er veldig gøy å etterlate seg et så robust ungdomsråd og ikke minst etter et så vellykket utfall etter møte i dag. Dette vil være det jeg husker best etter at jeg går av.

For i januar skal nye unge krefter overta.

Vil vekke liv og begeistring

– Jeg sa innledningsvis i min åpningstale at vi kan forandre verden. Dagen i dag er et bevis på  det. Jeg håper at alle som dukket opp i dag tar det med videre og husker det. I en tid hvor demokratiets kjerneverdier står på spill, var dette møtet viktig for å vekke liv og begeistring i ungdommen. Poltikk er ikke bare for de litt eldre, men også for oss ungdommen.

– Nå må vi ta sakene videre og følge de opp. Før vi vet ordet av det, blir det trådløst nett i parkene, gratis utekino og gjenåpning av Sagene bad denne eller neste sommer. Det hadde vært bra greier!

Dette er sakene de unge samlet seg om

For til slutt så ble det følgende saker som skal løftes videre inn i bydelen.

  • Jobbmuligheter for ungdom i Sagene (opprettelse av en vintage butikk med grønn profil)
  • Årlig utekino i bydelens parker.
  • Gjenåpning av Sagene bad. 
  • Varmt måltid på ungdomsskolene.
  • Trådløst nett i bydelens parker.

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE