Sagene Avis

Vil at innvandrere skal få lære å bruke skog og mark

GIR TRIVSEL: Kunnskap om hvordan man kler seg for å ferdes utendørs til alle årstider kan være viktig for å trives i Norge. Foto: Eivind Haugstad Kleiven / Norsk Friluftsliv

Innvandrere som kommer til Norge får i dag opplæring i norsk språk og samfunn. – Vi bør også sikre at de innvies i den norske turkulturen, mener Norsk Friluftsliv.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: – Det finnes nærmest ikke noe norskere enn turen og friluftslivet. For mange flyktninger er den norske måten å bruke naturen på derimot helt ukjent. Noen bor i Norge i flere tiår uten å komme seg ut i skog og mark, rett og slett fordi de mangler den nødvendige kunnskapen, sier Siri Meland, fungerende generalsekretær i Norsk Friluftsliv, i en pressemelding.

Ni av ti nordmenn går på tur eller driver andre former for friluftsliv, og vi gjør det i gjennomsnitt to til tre ganger i uka.

Norske kommuner har et ansvar for å gi opplæring i norsk kultur og samfunn til mennesker som bosetter seg her. Kunnskap om norsk turkultur, bekledning og ferdsel i naturen gjennom årstidene, er så viktig at det bør være en naturlig del av opplæringen, mener Norsk Friluftsliv.

Den viktige hverdagsintegreringen

Friluftslivet og turkulturen vår er en viktig nøkkel til det norske samfunnet, som regjeringen hittil har oversett i integreringsarbeidet, mener Meland.

– Dette handler om den viktige hverdagsintegreringen, som regjeringen selv er opptatt av. Kjennskap til den norske friluftslivskulturen gir viktige kulturelle og sosiale gevinster som også kan ha stor betydning for å slå gode røtter i et lokalsamfunn, sier Meland.


Hun understreker at kunnskap om ferdsel utendørs gjennom årstidene også gir store helsefordeler.

– For de som skal bo i Norge er det helt elementært å ha kunnskap om friluftsliv og hvordan man for eksempel kler seg for å ferdes utendørs til alle årstider. Det er viktig både med tanke på fysisk og psykisk helse, sier Meland.

– Bør inn i loven

Regjeringen er nå i gang med å utarbeide en ny integreringslov, som skal behandles på Stortinget 13. oktober.

Norsk Friluftsliv ønsker at opplæring i friluftsliv og ferdsel i naturen skal bli en lovfestet del av introduksjonsprogrammet for nyankomne.

– Vi mener at dette er basiskunnskap som alle kommunene bør tilby. Det bør ikke være tilfeldig hvem som lærer om dette, slik det er i dag, sier Siri Meland.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...