Sagene Avis

Vil bytte dekk med boliger

I dag holder Vianor til med dekkforretning på eiendommen i Gunnar Schjelderups vei 9. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bonum ønsker å omregulere industritomta mellom Storosenteret og boligbebyggelsen i Gunnar Schjelderups vei.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

NYDALEN: Bonum Utvikling AS kjøpte eiendommen Gunnar Schjelderups vei 9, som er i underkant av 4 mål stor, i 2018, med formål om å omregulere den til bolig. I dag er det kontor- og næringsbygg på eiendommen, og blant annet en dekkforretning der.

Nå har Lund Hagem Arkitekter, på vegne av utvikleren, sendt inn bestilling av oppstarstmøte til Plan- og bygningsetaten. Det går frem av etatens saksinnsyn. Det var Estate Nyheter som først omtalte saken.

I bestillingen beskrives forslaget slik:

«Prosjektet har to boligtårn med avtrappende volum i 9 og 13 etg. Tårnet mot Gunnar Schjelderups vei 9 danner en tydelig bymessig plass med to andre høyhus i krysset. Det foreslås forretning i 1. etg mot GSV, med bolig i øvrige etasjer. Bebyggelsen har ulike typologier av leiligheter: Gjennomgående leilighet er hjørneleiligheter, townhouse og leiligheter med hage.»

Deler av bygningsmassen som ønskes revet. På andre siden av Gunnar Schjelderups vei ligger nybygget som blant annet huser Odeon kino og leiligheter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

81 leiligheter

Totalt ønskes det å bygge 7900 kvadratmeter (BRA), der 500 kvadratmeter er til næring. Det utgjør en utnyttelsesgrad på 204 prosent. Antall boliger er satt til 81, og uteoppholdsarealene er på 1260 kvadratmeter, der 1140 kvadratmeter er på bakkeplan.

I beskrivelsen står det videre at «Volumoppbyggingen gir prosjektet tydelig identitet og danner et fint fondmotiv i gateløpet. Foreslått bebyggelsesstruktur sikrer gode solforhold på uteoppholdsarealer mot øst og vest. Det sentrale gårdsrommet er skjermet fra trafikkstøy og kan benyttes til nød- og nyttetrafikk, sykkelparkering, og andre fellestiltak.

Det foreslås en blanding av boligtyper, og næring nederst, i byggene som er 13 etasjer, og 40 meter, på det høyeste. Foto: AtelierOslo/Lund Hagem Arkitekter

Parkering er tenkt med innkjøring fra regulert adkomstvei, og bod, teknisk rom og lager foreslås i sokkeletg bak forretning. For å bidra til et mer finmasket byliv og koblinger til omkringliggende omgivelser foreslås portrom fra gårdsrom mot Storo-senteret mot sør.»


Videre går det frem av bestillingen at Bonum og Avantor i 2018 kontaktet PBE for å undersøke mulighetene for å utvikle sine eiendommer i fellesskap, til blant annet bolig og kontor. Avantor eier nabotomta, med adresse Vitaminveien 5B som ligger rett bak Storosenteret. PBEs svar skal ha vært at Avantors eiendom måtte vurderes opp mot undervisningsformål, og de to utviklerne har derfor gått videre med egne planer. I desember ble det klart at Avantor har tilbudt Vitaminveien 5B til NRK, som er på jakt etter ny tomt å bygge kringkastingshus på når de flytter fra Marienlyst.

Park

Forslagsstiller skriver at eiendommen er berørt av Tiltaksliste for offentlig rom (TOR) i Nydalen.

«Her er planområdet i sin helhet avsatt til framtidig park. Det er kommet inn 150-200 innspill i saken, og det er ikke avklart om det foreligger eventuelle justeringer etter offentlig ettersyn,» skriver de, og opplyser at de i sitt svar til PBE påpeker tomtens utfordringer med hensyn til støy og nivåforskjeller innad på eiendommen.

Selv om det er gode solforhold på tomten, vil følelsen av å sitte omkranset av høye og delvis lukkede fasader gjøre at den kan oppleves som et dårlig friområde, argumenteres det.

På grunn av det sterke engasjementet for park i Nydalen, vil det være viktig å få avklart hvordan kommunen stiller seg til dette, påpeker forslagsstilleren.


Innkjøring til eiendommen er fra Gunnar Schjelderups vei. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...