ANNONSE

Vil droppe denne bussholdeplassen

MAKS 3,5 MIN Å GÅ: – Mellom de tre stoppene er det, i følge Google maps, en gå-avstand på 550 meter som tilsvarer 7 min. Dersom busstoppet på Tannlegehøyskolen blir fjernet er det maksimalt 3,5 minutter ekstra å gå, sier Kirkebirkeland. Foto: Janina Lauritsen

Mats A. Kirkebirkeland kjører 37-bussen fra Bjølsen til og fra sentrum hver dag, og har lenge irritert seg over at det på strekningen fra øverst på St. Hanshaugen til ring 2 er tre busstopp.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

LINDERN: De tre busstoppene er altså Lovisenberg, Tannlegehøyskolen og Lindern.

– De nevnte busstoppene har som oftest betydelig færre passasjerer som skal av eller på sammenlignet med de andre stoppene langs ruten. For å øke kapasiteten og hastigheten på 37-bussruten bør man fjerne én av de tre busstoppene, skriver Mats A. Kirkebirkeland på minsak.no og på sin Facebook-side.

Kirkebirkeland er lokalpolitiker for Høyre i bydelsutvalget i Sagene, men fremmer forslaget som privatperson.

– Maksimalt 3,5 minutter ekstra å gå

Kirkebirkeland mener busstoppet ved Tannlegehøyskolen virker å være den mest hensiktsmessige å fjerne.

– Mellom de tre stoppene er det, ifølge Google maps, en gåavstand på 550 meter - som tilsvarer 7 minutter, skriver han videre.

Og dersom busstoppet ved Tannlegehøyskolen blir fjernet, er det maksimalt 3,5 minutter ekstra å gå til neste busstopp, påpeker han.

Kirkebirkeland opprettet saken 3. mai og trenger underskrifter innen 1. juli.

– Jeg trenger 300 underskrifter for å få behandlet saken i Oslo kommune, og vil be alle gode venner, både 37-bussbrukere og andre, om å signere mitt første innbyggerinitiativ!

VIL FJERNE: Kirkebirkeland mener det er mest hensiktsmessig å fjerne stoppet Tannlegehøyskolen Foto: Janina Lauritsen

«Et dårlig forslag»

Det har i skrivende stund kommet inn 23 signaturer og én kommentar på minsak.no.

Lars Storm skrev søndag 6. mai følgende:

«Regnestykket til initiativtaker forutsetter at alle har sitt reisemål eller utgangspunkt langs gatene bussen kjører i. Det er ikke tilfelle. Holdeplassene er strategisk plassert der det er naturlige gangveger til omegnen. Stoppestedet Tannlegehøyskolen dekker foruten boligområdene på søndre del av Lindern også Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen. Riktignok er det planer om at disse skal flytte til Ås, men da kommer det sannsynligvis boliger og annen virksomhet i området. Nedlegging av holdeplasser fører til ulemper for eldre og andre bevegelseshemmede og få fordeler for de øvrige reisende. Ikke blir reisetida vesentlig kortere heller, da økt belastning på allerede travle stoppesteder fører til lengre opphold på disse. Altså; dette er et dårlig forslag!»

Reaksjonene på Facebook er blant annet:

«Enig! God sak», «Neei!! ikke rør busstoppet mitt..».

«Det buss-stoppet korresponderer jo med buss i begge retninger i Kirkevn./Chr. Michelsensgt. Antar det er viktig knutepunkt for mange? I tillegg til alle arb.plassene i området.»

«Støtter det og fjerning av 100-bussen langs samme rute som 37-bussen for å dempe støy!»

LES OGSÅ:

Disse bussene blir elektriske

Skal bussen vente på deg?

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord