Sagene Avis

Vil erklære Sagene som «regnbuebydel»

REGNBUEBYDEL: Sagene Venstres forslag kommer som et svar til Polens «LHBT-frie soner» Foto: Oslo Venstre/Baard Salvesen

– Dette er holdninger folk i bydelen besitter fra før, men nå sier vi det høyt og tydelig, sier Linn Skyum, Venstres representant i Sagene bydelsutvalg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Sagene Venstre har foreslått å erklære Bydel Sagene som en «regnbuebydel.»

Linn Skyum, representant for Venstre i bydelsutvalget (BU), utformet et forslag til BU-leder Almaz Asfaha, som tok det videre til arbeidsutvalget. Der ble det enstemmig innstilt til bydelsutvalget.

– Med mindre halvparten snur, blir dette vedtatt i første mulige bydelsutvalgsmøte, sier Skyum.

Visste du at Sagene kirke var den første kirken i landet som avholdt Regnbuemesse i 1978? Les mer om det i denne saken!

– Nå sier vi det høyt og tydelig

Å gjøre Sagene til en «regnbuebydel» er først og fremst en erklæring fra bydelsutvalget om hvordan bydelen skal være – en bydel for alle, uansett legning, kjønn, etnisitet eller andre forutsetninger.


– Dette er holdninger folk i bydelen besitter fra før, men nå sier vi det høyt og tydelig.

Erklæringen forplikter også noe. Man legger føringer om at man skal ha dette i mente når man utformer politikk, forklarer Skyum.

– Og hovedmålet er at det skal være varige tiltak, som farger politikken i lang tid fremover.

Linn Skyum, Sagene Venstres representant i bydelsutvalget, og generalsekretær i Unge Venstre Foto: Janina Lauritsen

Et svar til Polen

Venstres forslag kommer som et svar til Polens «LHBT-frie soner.»


Rundt hundre kommuner sørøst i Polen har vedtatt resolusjoner som beskrives som fiendtlige for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner, melder det undersøkende nettstedet Balkan Insight. Til sammen dekker områdene som har erklært seg som «frie for LHBT-propaganda» en tredjedel av landet – et område større enn Ungarn, viser kartet «Hatets atlas», som er opprettet av en gruppe menneskerettighetsaktivister som overvåker situasjonen. Dette skriver VG.

– Det er sikkert noen som lurer på hvorfor Polen angår oss. Men uttalelsen tydeliggjør at hver og en av oss må ta ansvar og være tolerante, og gjøre det gjennom tjenestene vi har ansvar for. Det er veldig bekymringsfullt å se utviklingen, derfor er det viktig at man tar et standpunkt, samler alle politikerne og viser at Sagene er en bydel for alle, fortsetter Skyum.

Nå håper hun resten av Oslos bydeler blir med. Venstre i Frogner, St. Hanshaugen og Grünerløkka har allerede sagt de er interessert.

– Sagene er en bydel som er veldig variert og mangfoldig. Det er hyggelig at dette starter opp her!

Forslaget vil bli vedtatt i bydelsutvalget, tror Linn Skyum. Foto: Oslo Venstre/Baard Salvesen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...