Sagene Avis

Vil ha folkekjøkken og fellesmiddager

Kyrre Grepps gate 32 og Flerbrukshuset. Her fra åpningen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIV SAGENE AVIS

– Forslagene kan være betydningsfulle, med tanke på både folkehelse og miljø. De kan bidra til skape mer kontakt mellom mennesker med ulik bakgrunn og i ulik livssituasjon, sier Siri Mittet (MDG).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2019 kl 19:14

SAGENE: Torsdag var det igjen lokalpolitisk bydelsutvalgsmøte i Bydel Sagene:

– Både Årsberetningen og Boligplanen tar opp behovet for å skape dialog og kontakt mellom mennesker som bor i de kommunale boligene og andre beboere i nærmiljøet. Når det gjelder Torshov så kan Flebrukshuset være et sted for slik dialog, men da må bydelen jobbe aktivt for å legge til rette for dette, sier Siri Mittet fra MDG.

Nabolagsmiddag og folkekjøkken

Hun løftet frem verbalvedtakene fra MDG, og som er vedtatt i budsjettbehandlingen for 2019: Nabolagsmiddag på Flerbrukshuset og grønt folkekjøkken.

– Disse forslagene mener vi kan være betydningsfulle med tanke på både folkehelse og miljø. De kan bidra til skape mer kontakt mellom mennesker med ulik bakgrunn og i ulik livssituasjon. Og på den måten bidra til mer felleskap og forståelse for hverandre. Noe som det er behov for i en bydel som Sagene hvor forskjellene øker, sier Mittet, som selv bor i Søndre Åsen borettslag i området rundt Haarklous plass.

– Det er etter min erfaring veldig lite kontakt mellom de forskjellige beboere. Flerbrukshuset i Kyrre Grepps gate har et stort potensiale til å fungere som et møtested. Foreløpig er det primært et sted for primærmålgruppene som bor i de kommunale boligene. Det er et behov for å skape mer aktivitet på kveldstid og i helger, og trekke inn grupper som kan skape et større mangfold, sier Mittet videre.


Siri Mittet bor selv i området ved Haarklous plass, her fra tidligere anledning. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Mat knytter folk sammen

Og fortsetter:

– Mat har til alle tider knyttet folk sammen og brutt ned barrierer, og kan være et effektivt verktøy. Nabolagsmiddager på Flebrukshuset kan forhåpentligvis skape nye relasjoner og bekjentskaper. Og det samme med et grønt folkekjøkken, selv om sistnevnt ikker nødvendigvis er lagt til flerbrukshuset. Men dersom en serie av nabolagsmiddager blir en god ting, så kan det være naturlig å jobbe videre med dette på samme sted. MDG ønsker at bydelen vil jobbe aktivt for å komme igang med disse tiltakene slik at vi ser resultater allerede i år. Derfor ønsket vi også en orientering tidligere, slik at vi kan følge det opp, avslutter Mittet.

Flerbrukshuset i Kyrre Grepps gate 32 åpnet i januar i fjor - her kan du lese fra åpningsdagen.

Verbalvedtakene, etter forslag fra MDG

Nabolagsmiddag på Flerbrukshuset

«I Bydel Sagene er det mange som lever gode liv. Samtidig sliter mange og stadig flere føler seg ensomme. Sosiale sammenkomster og uformelle møteplasser kan bidra til felleskap og økt forståelse. I de fleste kulturer er mat et viktig sosialt bindemiddel og en bra måte å bringe mennesker i ulik livssituasjon sammen. Nabolagsmiddager kan i så måte være et positivt tiltak og bidra til mer kontakt mellom folk. Det nye flerbrukshuset i Kyrre Grepps gate kan være et egnet sted for sosiale sammenkomster. Husets målsetning er å favne bredt. Det ligger i et område hvor folk med svært ulike økonomiske forutsetninger lever nært hverandre, men sjeldent møtes. Bydelsutvalget ber direktøren se på muligheten for å dra igang en serie med nabolagsmiddager på flerbrukshuset i Kyrre Grepps gate. Det bes om at det sees til relevante tiltak andre steder for utforming og innhold, blant annet “PÅ Schous” i Bydel Grünerløkka. Middagene skal være lav kostnad eller gratis og maten som serveres bør inneholde ingredienser som fremmer god helse og verner om miljøet.»

Grønt folkekjøkken

«Trondheim Folkekjøkken er blitt en populær institusjon der folk fra alle samfunnslag møtes for å lage og servere gratis mat, en dag i uka. Maten lages av ingredienser som ellers ville blitt kastet fra dagligvarebutikker i nærmiljøet, og er i stor grad plantebasert. Det er fritt fram for alle som vil å være med å lage mat, hjelpe til eller bare spise. Tiltaket er både grønt og sosialt og bekjemper to store samfunnsproblemer: matsvinn og ensomhet. På Grünerløkka planlegges det nå et lignende tilbud, i forbindelse med oppgraderingen og utvidelsen av Deichmanske bibliotek. Bydelsutvalget ber bydelsdirektøren undersøke mulighetene for å etablere et Folkekjøkken i Bydel Sagene.»

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...