Sagene Avis
Seksjonsheader

Gry Bruland Larsen (SV):

Vil jobbe for et inkluderende Sagene med plass til alle

TOPPKANDIDAT: Gry Bruland Larsen er Sagene SVs toppkandidat til bydelsutvalget. Bildet er tatt i Bjølsenparken - hennes favorittsted i bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen

- Det aller viktigste er å få til gode og trygge oppvekstvilkår for barna våre i bydel Sagene, det har alltid vært en hjertesak, sier Larsen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2019 kl 14:02

I Oslo kommune er det valg til bystyre og til bydelsutvalg, 8. og 9. september. Du kan også forhåndsstemme frem til 6. september, se her hvor du kan fordhåndsstemme i bydelen. Sagene Avis vil frem mot valget presentere toppkandidatene i alle lokalpartiene som stiller til valg til Sagene bydelsutvalg.

BYDEL SAGENE: Gry Bruland Larsen er Sagene SVs toppkandidat til bydelsutvalget. Hennes viktigste kampsaker er barnas oppvekstvilkår, miljøet og å redusere forskjellene blant folk.

- Det aller viktigste er å få til gode og trygge oppvekstvilkår for barna våre i bydel Sagene, det har alltid vært en hjertesak. Vi må sørge for å ha tilbud i nærmiljøet, slik at barna kan gå i barnehagen og på skole her, sier hun til Sagene Avis.

- Nå har vi jo også gjennomført en barnereform i Oslo med gratis aktivitetsskole. Nå ser vi at de fleste barna er med på AKS, og da får de være med på leken selv om skoledagen er over. Det er også viktig for barnas trygghet at vi klarer å redusere biltrafikken rundt skolene våre. Hvis vi lager hjertesoner rundt skolene, kan vi bidra til at det blir tryggere for barna.

Her kan du se oversikt over partiene som stiller til valg til Sagene bydelsutvalg, med alle kandidatene

- Vi må ha grønne møteplasser

SV er også veldig opptatt av miljøet. De la nylig frem det Larsen kaller en ambisiøs klimaplan i kommunen, for å redusere utslipp. Dette er SV også opptatt av i bydel Sagene.

- Vi vil ha ren byluft, det er viktigere med ren luft enn at folk har rett til å å kjøre bil. Vi er opptatt av at vi skal ha grønne møteplasser i bydelen, og at vi tar vare på parkene våre og gjør dem enda bedre. Det har vi satt av penger til i budsjettet.

Tidligere har Sagene SV, sammen med de andre rødgrønne partiene i bydelen, sørget for vann i fontenen i kirkeparken og de har satt av penger til å ruste opp Bjølsenparken og Torshovparken.

- Jeg mener det er viktig at folk har steder å møtes, steder som ikke koster noe. Der er parkene glimrende muligheter, hvis vi er flinke til å vedlikeholde og oppgradere dem.

Vil redusere forskjellene

Larsen og Sagene SV er opptatt av å redusere de økende forskjellene blant folk. Det hun liker best med denne bydelen er alle folkene som bor her og nettopp det at vi er så forskjellige, men det er noen som har veldig mye og noen som har veldig lite.

- Vi må gjøre det vi kan for å sørge for at barna som vokser opp i de aller fattigste familiene har muligheter til å delta i aktiviteter, bursdager og være med vennene sine. Det er så viktig.

Derfor vil SV innføre gratis skolemat. Larsen ser andre mener dette er unødvendig, fordi de mener foreldrene burde kunne smøre matpakken selv. Dette provoserer henne.

- Jeg får høre historier fra barn på skolen om at det finnes elever i klassen som aldri har med matpakke. Det er ikke snakk om dårlige foreldre, men foreldre som i en fortvilet situasjon ikke har penger til mat. Jeg tenker at dette må vi kunne bidra med, slik at skolen er et sted hvor man får mat, noe som igjen gjør at barna blir roligere og kan lære mer.


Hun mener foreldrene har et ansvar for barna, men hvis de av ulike årsaker er i en så vanskelig situasjon at de fra dag til dag ikke vet hva de har av penger, så er det ikke en ønsket situasjon å sende barna på skolen uten matpakke.

- Men de har ikke et alternativ.

Vil skrote gjengs leie, og sette av mer penger til sommerjobb

Larsen er veldig glad for at bydelen har vært så flinke med å skaffe sommerjobber til bydelens ungdommer. Det er mye fokus på barn og oppvekst, men SV har også vært opptatt av å se på tilbud til bydelens ungdommer.

- Jeg har alltid tenkt at vi har mye bra ungdom i bydelen. Til neste år bør vi også sette av mer penger lokalt til å styrke mulighetene for å gi enda flere sommerjobb. Her er vi tilbake til det at noen har mye, og noen har lite. Her får ungdommene tjene sine egne penger for å kunne være med på aktiviteter, i stedet for aldri å ha muligheten til å gjøre noe fordi økonomien hjemme ikke strekker til.

Boligsituasjonene er også med på å skape store forskjeller blant folk i bydelen. Derfor ønsker Sagene SV å skrote gjengs leie.


- Det er folk som faller mellom to stoler, folk som ikke oppfyller kriteriene til å få kommunal bolig, men som heller ikke har noen mulighet til å få boliglån. Det å måtte bytte bolig ganske ofte skaper en ustabil situasjon for mange. Hvis man vokser opp i en familie som er nødt til å flytte og flytte, så får man ikke tilhørigheten i nærmiljøet ved å kunne gå på samme skole gjennom hele skoleløpet, med de samme vennene. Vi er opptatt av å komme tilbake til en sosial boligpolitikk, at kommunen skal sørge for at vi får rimeligere utleieboliger.

Skeptisk til bygging nær Akerselva

- Føler du bydelsutvalget (BU) blir hørt? Syns du BU burde ha større vedtaksrett?

- Jeg syns lokaldemokratiet er superviktig, så jeg skulle gjerne hatt flere ting som vi bestemmer over lokalt. Jeg har vært i BU med et Høyre-styrt Oslo, og nå opplever jeg å ha mine folk i posisjon i rådhuset, det gjør det enklere å bli hørt og bli tatt på alvor.

Llikevel skulle hun ønske BU hadde mer makt i lokale byggesaker, fordi det er et stort press på å bygge nye boliger. Folk skal bo, men på Sagene er det så tett befolket at vi må ta vare på de grønne lungene vi har, mener hun.

- Jeg er veldig skeptisk til at mange ønsker å bygge for nært Akerselva. Den må vi ta vare på, og vi må passe på at det ikke kommer nye utslipp. Egentlig syns jeg ikke vi trenger å bygge mer, det er nok her. Men samtidig må jeg si jeg er veldig glad for at det ser ut til at vi får to nye skoler, både på Voldsløkka og Lilleborg-tomta. Der har BU blitt lyttet til, vi får skoler i stedet for enda flere boliger.

Begynner å kjenne bydelen godt

- Hvordan vil akkurat du gjøre en forskjell i bydel Sagene?

- Jeg har alltid vært engasjert. Jeg meldte meg ikke inn i SV før jeg var 30, men jeg tenker at SV har en veldig god politikk for å få til et godt samfunn hvor vi har mindre forskjeller. Det er noe grunnleggende med mitt engasjement, jeg er opptatt av alle er like mye verdt og at vi skal skape et samfunn med plass til alle. Der tror jeg SVs politikk er den riktige.

Larsen er veldig glad i bydel Sagene, og hun tenker at her skal hun alltid bo. Og hun tror hun kan være med på å gjøre en forskjell.

- Jeg stiller til valg og partiet har gitt meg tilliten ved å sette meg som toppkandidat, men det handler ikke bare om meg. Sagene SV er et utrolig bra lag, og jeg håper vi får inn flere som kan påvirke med god SV-politikk. Men jeg har vært med i bydelspolitikken i en del år, og jeg begynner å kjenne bydelen ganske godt!

- Hvorfor skal folk stemme på akkurat deg?

- Jeg vil jobbe for et inkluderende Sagene med plass til alle, fordi alle er like mye verdt.

Gry Bruland Larsen (SV)

Alder: 46

Fritidsinteresser: – Jeg er veldig glad i konserter og festivaler. Jeg kommer til å bli en dame med langt, grått hår som går på rockefestivaler. I sommer har jeg fått med meg Raga Rockers i Sandefjord, punkfestival i Horten, og mitt gamle favorittband The Cure på Øyafestivalen. Og jeg er veldig glad i kultur generelt og glad i å lese. Jeg skal bli flinkere til å lese skjønnlitteratur igjen, og ikke bare sakspapirer.

Fødested: Sandefjord

Bosted: Bjølsen. Jeg er veldig glad i hele Sagene, men Bjølsen har en spesiell plass i hjertet. Jeg tenker Bjølsen for ever! Jeg har folk i borettslaget på over 100 år, tenk om jeg også kan bli en sånn? Jeg vil også bli boende i leiligheten på Bjølsen, det er der jeg trives.

Yrkesbakgrunn: – Jeg har jobbet i bank og forsikring, og jeg ble ansatt på Universitetet i Oslo i 2003, som seniorkonsulent på medisinske fakultet. Der har jeg vært siden. Noen ganger blir man beskyldt for å ikke hatt et «ordentlig» arbeid, men da jeg var ung jobbet jeg som stuepike på hotell ved siden av studiene. Det var en nyttig erfaring. Alt arbeid er arbeid, men der fikk jeg kjenne på en mer fysisk krevende jobb.

– Jeg er også aktiv i fagbevegelsen, som tillitsvalgt for NTL UiO. Jeg er opptatt av faglig politikk, jeg er opptatt av å jobbe for hele og faste stillinger med gode arbeidsforhold og vilkår for de fantastiske ansatte vi har i bydelen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...