Sagene Avis

Vil premiere noen som er ekstra gode på frivillighet

Bydel Sagene er full av frivillig innsats og ildsjeler som legger ned mange timer i frivillig arbeid. Kanskje er det noen herfra som fortjener å vinne den 24. Frivillighetsprisen? Bildet er fra de somaliske kulturdagene som ble arrangert i bydelen i 2017, der mange frivillige deltok. Foto: Bydel Sagene (Arkivfoto)

Frivilligheten tar ikke sommerferie. Frivillighet Norge vil gi en pris til en som gjør en ekstraordinær innsats.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2018 kl 10:20

OSLO: Mens andre har fri, står noen på hodet i det som er høysesong for festivaler, leirer, spel og fritidsaktiviteter. Tusenvis av frivillige stiller opp i Oslo i sommerferien.

– Sommeren går ikke rundt uten frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen i en pressemelding.

– Bare tenk på alle som stiller opp på Norway cup og Oslo PRIDE, eller de som sikrer turister på Trolltunga, går solpatrulje med Kreftforeningen, eller vertene på DNT sine hytter. Folk som gir av sin fritid, er lokalsamfunnenes helter, fortsetter Johnsen.

Også i Bydel Sagene bidrar mange for å gjøre det hyggeligere for andre, både om sommeren, men også gjennom hele året.

Også bra for de frivillige

Å være frivillig på ulike aktiviteter er også givende for de som gjør en frivillig innsats, mener Johnsen i Frivillighet Norge.


– For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir oss alle gode opplevelser og en meningsfylt fritid, sier han.

Mange gir av sin fritid til leirer, festivaler og idrettsstevner som arrangeres i løpet av sommeren. Her på dugnad for DNT. Foto: Sindre Thoresen Lønnes /DNT

Vil sette pris på ekstraordinær innsats

Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte frem med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin innsats.

– Vi vil gi frivilligheten et ansikt. Mange nominerte er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Johnsen.

I 2015 vant Robert Asbjørn Vik Frivillighetsprisen, for sin kamp for homofiles rettigheter. Han var blant annet med da Norges første regnbuemesse ble holdt i Sagene kirke i 1978.

Hvem får årets pris?

Frivillighetsprisen skal gå til en person, lokal forening eller gruppe som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge og Norsk Tipping. Prisen deles i 2018 ut for 24. gang, og består av 50.000 kroner.

Kanskje kommer årets vinner fra vår bydel? Du kan nominere din favoritt på frivillighetensdag.no.

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Sammenslutningen har mer enn 300 medlemsorganisasjoner fra alle deler av frivillig sektor, som representerer mer enn 50.000 lokale lag og foreninger. Se oversikten over tidligere vinnere av Frivillighetsprisen her.

LES OGSÅ: Her ønsker de nytt samfunnshus i Bydel Sagene

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...