ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Vil redde Hønse-Lovisa

Hønse-Lovisas hus - ved Akerselva og med lang historie. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Det er dialog med Arbeidermuseet om et samarbeid, men ikke minst skal huset også få sin egen venneforening. Kanskje noe for deg?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2017 kl 14:31

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Øyvind Hartmann, en av initiativtagerne til å redde videre drift ved Hønse-Lovisa, forteller til lokalavisa at stiftelsesmøtet er utsatt, til 23. januar 2018.

– Venneforeningen skal ikke drifte huset - men skal hjelpe til, forteller Hartmann.

Det har blitt sendt ut informasjon til de som så langt har meldt seg som potensielle til venneforeningen:

30. november

–  Den 30. november i år avslutter Anne Mette Hegdahl sin virksomhet i Hønse-Lovisas etter over 10 års drift. Dette har vi jo visst en stund, og siden slutten av mai har både Anne Mette og hennes medhjelpere forsøkt å finne fram til en løsning som innebærer en videre drift, så nær opptil den form for drift Anne Mette har drevet de seneste år, står det blant annet i nevnte informasjon.

I tillegg til at arbeidet i disse månedene har omfattet kontakt med Kulturetaten, Bydel Sagenes kulturadministrasjon og Oslo museum - Bymuseet, avdeling Arbeidermuseet.

ANNONSE

Arbeidermuseet

– Vi, og bydelen, har brukt våre nettverk til å finne fram til personer eller institusjoner som kunne tenkes å makte den store, givende men også arbeidskrevende  oppgaven det er å drive en kafe & kulturhus. I den senere tid har møtene med Arbeidermuseet og bydelen vært interessante og lovende. Noen konkret løsning er ennå ikke på plass, men en overtakelse der Oslo Museum ved Arbeidermuseet spiller en avgjørende rolle, er nå sannsynlig, står det videre.

I tillegg til at det er all grunn til å tro at en slik løsning vil være det som er best for å sikre fremtidig drift i tråd med det Anne Mette og hennes hjelpere har arbeidet fram opp gjennom årene.

– Der jo det historiske industri- og arbeidermiljø hele tiden har vært selve grunnlaget for de kulturelle tilbudene i huset, står det også.

Vinterdvale i tre måneder

Formelt er det Oslo kommune ved Kulturetaten som avgjør husets videre skjebne, og tegner kontrakt med en ny driver.

ANNONSE

– Tradisjonelt åpner huset sesongen i begynnelsen av mars, etter tre måneders vinterdvale. Det passer jo bra i forhold til at Anne Mette gir seg 30. november, sier Hartmann videre.

– Så langt har 20 venner allerede meldt seg, legger han til.

Og det kommer også frem at det ikke er Anne Mettes fratredens som har gitt ideen om en venneforening, men at det har ligget i kortene lenge.

Det har også blitt laget en egen flyer, med oppfordring om å melde seg som venn av Hønse-Lovisas hus. Der står det blant annet at oppgaver som venn, kan være:

Bidra til driften – gjennom for eksempel:

  • Gi impulser og ideer til framtidige kulturtilbud, og formidle egne nettverk i utvikling av disse
  • Egen arbeidsinnsats noen timer i året
  • Være med i en kulturtilbud til barn-gruppe
  • Hjelpe til på snekkerkurs for barn
  • Være med og utvikle Salmon Super – en miljøforestilling for barn om Akerselva
  • Delta på møter for stadfestelse av neste års

program

  • Hjelpe til i kafeen
  • Hagearbeid
  • Og/eller bare økonomisk støtte

ANNONSE

Det vil også bli en medlemskontigent for å være med i foreningen, forslag er så langt 250 kroner per år.

Interesserte kan sende en mail til honselovisa@sagenecentral.no

Historien

Hønse-Lovisas Hus ligger på Sagene ved Akerselva og er i dag en kafé og et galleri. Huset spilte rollen som «Hønsereiret» i filmen Ungen fra 1974.

Hønse-Lovisa selv har ikke bodd i huset, for hun er en litterær figur, ikke en faktisk historisk person. Den siste som bodde her, var forfatteren Sigbjørn Hølmebakk.

Kilde: wikipedia.no

ANNONSE

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE