Sagene Avis

Vil søke millioner til fattigdoms- og sosiale tiltak

Nærmiljøteamet, beboere og bydelspoliti jobber sammen for å bedre bomiljøet. Foto:  HUSBANKEN

50 millioner kroner har Byrådet avsatt til tiltak for de som bor i kommunale boliger - Bydel Sagene har mange slike boliger.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2017 kl 13:19

SAGENE: I forlik mellom Byrådet og Rødt er det satt av 50 millioner kroner til tiltak for folk som bor i kommunale boliger.

Bydel Sagene har nesten 40.000 innbyggere - 2200 boliger er kommunale.

– Bydelen bør derfor søke en betydelig andel av disse midlene. Bydelen har allerede i dag mange tiltak rettet direkte mot kommunale boliger og andre tiltak som har stor betydning for beboerne i kommunale boliger, fra sakspapirene i forrige bydelsutvalgsmøte i Bydel Sagene, forrige torsdag.

LES OGSÅ: Bydel Sagene har fått egen «ordfører»!

Samle

Bydelen ønsker nå å samle satsninger, tiltak og muligheter.


– Bydelsutvalget ønsker derfor at det nedsettes et utvalg bestående av beboere, fagfolk fra bydelen, politikere fra bydelen og andre som skal se på vår samlede satsing mot de kommunale boligene i bydelen og ber direktøren komme raskt tilbake med en sak om dette.

Blant annet ber politisk ledelse bydelsadministrasjonen utarbeide en oversikt over den totale innsatsen bydelens tjenesteapparat har rettet mot de kommunale boligene og se satsningene samlet i fremtidige politiske beslutningsprosesser.

Lokalpolitikerene ønsker også å komme tidligere inn og få medvirke i bydelens utviklingsarbeid rettet mot de kommunale boligene.

Områdesatsing og handlingsplan mot fattigdom

Per i dag har bydelen også en egen handlingsplan for å redusere barne- og familiefattigdom 2013-2017, som blant annet innebærer områdesatsning og det arbeides for en felles boligstrategi med Boligbygg.

Les mer om områdesatsning lenger ned i saken!'


– Det er et behov for en bedre og mer helhetlig oversikt over den totale satsningen inn mot de kommunale boligene. Bydelen er nå inne i en prosess der vi evaluerer «Handlingsplanen mot barne- og familiefattigdom» og Områdesatsningen og ser på organiseringen av det boligsosiale arbeidet som helhet.

Bydelsdirektøren ønsker politikernes engasjement og aktive deltakelse velkommen.

– Samtidig som vi ønsker å strukturere og organisere dette arbeidet på en effektiv og hensiktsmessig måte, som også ivaretar hensynet til innbyggerstemmen, tillitsreformen og forhindrer blanding av rollene administrasjon og politikk, videre ifølge sakspapirene til bydelsutvalgsmøtet.

Det formelle vedtaket fra bydelsutvalgsmøtet lyder.

– Bydelsutvalget gir sin tilslutning til forslaget om etablering av en medvirkningsarena og at det fremmes en helhetlig plan for det boligsosiale arbeidet i bydelen for bydelsutvalget.

Områdesatsning spesielt

Ett eksempel på Bydel Sagenes utviklingsarbeide mot kommunale boliger er områdesatsningen, med utgangspunkt i noen kommunale adresser.

Arbeidet for å bedre beboernes levekår startet i 1999 med Handlingsplanen for Oslo indre øst.

– Bydelen har etablert to bo- og nærmiljøteam hvor NAV, boligkontorets bomiljøteam, Boligbygg, Ungdomstiltakene, enhet for kultur og nærmiljø, skolene, SALTO og bydelspolitiet samarbeider for å bedre bomiljøet i bydelen, ifølge nominasjon av Bo og nærmiljøteamene, Sagene kultur- og aktivitetssenter og Sagene internasjonale og flerkulturelle frivillighetssentral, til Statens pris for boligsosialt arbeid 2016, for bydelens arbeid med å skape et trygt og godt lokalmiljø.

Videre.


– Innsatsen skaper stort engasjement blant beboerne som er aktive deltakere, og medvirker i utvikling og gjennomføring av aktiviteter. I dag deltar 100 voksne og mer enn 200 barn på minst en aktivitet.

Bydel Sagene bruker «samvirke modellen»

– Basert på en grunnholdning om at alle kommunale beboere har ressurser. Sagene har lyktes i å få offentlige og frivillige aktører til å jobbe sammen med beboerne for å skape et godt bo- og nærmiljø på Sagene og Torshov, videre ifølge Husbanken og nominasjonen - les hele saken her og om flere tiltak i regi av Bydel Sagene.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...