Sagene Avis

Vildanden har fått sitt «Duckhjem» på Geitmyra

– De bor her nå og det er mulig for folk som bor rundt her å komme og hilse på stjernene utenfor undervisningstid, sier Geitmyra Matkultursenter for barn. Foto: Pia Sundnes

– På Geitmyra vil han kunne bearbeide premierenerver og lande mellom slagene sammen med resten av sitt andtourage.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: En av høstens store stjerner på Nationaltheatret, selveste Vildanden, har inntatt sin kunstnerresidens på Geitmyra Matkultursenter for barn, skriver Geitmyra i en pressemelding. Og det er mulig å stikke innom for å hilse på stjernene utenfor undervisningstid.

– For en and som skal bære en hovedrolles press på sine slanke, dunete skuldre, ville det vært uoverkommelig å måtte pendle fra bondegård i Rygge hver sene aften. På Geitmyra vil han kunne bearbeide premierenerver og lande mellom slagene sammen med resten av sitt andtourage. Selv om Vildanden er en gjennomført karakterskuespiller er det godt å få trekke seg tilbake og bare være seg selv. Med likeandede.

Vildanden, eller Henrik Ibsand som er hans virkelige navn, har ingen lang fartstid på scenen, men han har nok primandonnanykker til å kreve badebasseng og egen hage. På raideren er minstekravet en ubegrenset tilgang til brunsnegler.

Hver dag hentes Henrik, som seg hør og bør, av sin private sjåfør og kjøres varsomt ned til Nationaltheatret, duvende på rød fløyel.

Foto: Pia Sundnes


– Suksessen har ennå ikke gått til hodet på ham, men stykket kan gå lenge. Derfor bor han også på åpen kontrakt på Geitmyra sammen med vendene sine, «Crispy», «Confit» (vi er da et matkultursenter tross alt) og «Kammerherre Balle».

- Geitmyra synes det er gøy å samarbeide med Nationaltheatret. I tillegg til å være et matkultursenter har vi lenge hatt høner på gården. De lever sitt beste liv og er viktige når vi lærer barna om dyrevelferd. En gård er dessuten ekstra hyggelig når det er dyr på tunet, og som den stigende stjernen han er, setter nok Henrik pris på unge fans!

– Vi på Geitmyra skal i hvert fall sørge for at han og andtouraget hans skal få et fandtastisk opphold. Her vil han dessuten få boltre seg i unge fans og også få prøve seg som gjestelærer. Uten å overandstrenge seg, selvfølgelig.

Så er det bare å håpe at ikke litterære univers blander seg og at de får Mikkel Rev på besøk, legger de til.

Foto: Pia Sundnes


Foto: Pia Sundnes

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...