Sagene Avis

Ville stenge gaten før mai

Foto: Illustrasjon/Nabolaget 5

Men det hadde ikke Bymiljøetaten tid til.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2018 kl 10:30

SØNDRE ÅSEN: Bydel Sagene ba tidligere i vår Bymiljøetaten om å fremskynde prøvestengingen av Kyrre Grepps gate ved Haarklous plass til 1. mai.

Bymiljøetaten svarte da følgende:

«Bymiljøetaten har mottatt bestilling fra Byrådsavdeling for miljø og samferdsel om å stenge Haarklous plass i skoleferien. Det bes om at det foretas tellinger både før og etter stengetiltaket, og at stengingen gjøres permanent dersom tellingene viser ubetydelig trafikkøkning i omkringliggende gater. Bymiljøetaten har mange oppgaver som skal utføres i april og har av den grunn ikke kapasitet til å fremskynde prøvestengingen av Kyrre Grepps gate til 1. mai. Vi tar sikte på å stenge veien når skolens sommerferie starter 22. juni».

– Lite hensiktsmessig å stenge 22. juni

Bydel Sagene ba igjen om en revurdering, med tanke på at det vil "være lite hensiktsmessig ettersom man vil være så langt ut i sommersesongen at det ikke vil være rom for å benytte det bilfrie området."

Bydelen skal arrangere nærmiljøfest på Haarklous plass den 4. mai, og bydelen mener dette vil være en viktig arena for å lansere stengingen av gaten, invitere beboerne i nærmiljøet til å ta det nye arealet i bruk og benytte engasjementet til å igangsette tiltak som for eksempel dyrkningskasser og anlegg for ballspill, sykkellek og rekreasjon.

– Svarer ikke

Sagene Avis tok kontakt med seksjonssjef Fredrik Monclair for å høre hva som er nåværende status for planene.

– Bymiljøetaten har ikke svart på vår siste henvendelse, sier han.

– Vi skal ha bydelsdager der til helgen, så vi hadde ønsket å lansere stengingen da og invitere folk til å gi innspill. Det skal også være kongelig besøk 14. mai, så vi hadde ønsket å snakke om dette da. Bymiljøetaten sier de trenger 14 dager til å varsle nødetatene og 1 uke for å gjennomføre telling av trafikkøkning i omkringliggende gater. Hadde de begynt med dette da vi søkte, hadde de jo rukket det, påpeker han.

– De satser på 22. juni, men skoleferien har begynt da. Da er jo folk borte på ferie. Vi syns dette er firkantet, vi håper på å få dette til tidligere.

Ber om forståelse

Bymiljøetaten ber om forståelse for at det tar noe tid å få gjennomført en slik stenging, da det er en del praktiske ting som må på plass.

– Vi gjennomfører stengingen så raskt som det lar seg gjøre. Fra Bymiljøetaten mottok bestillingen fra byrådsavdelingen 13.4.18 har vi satt opp tellepunkter for å måle trafikken, og disse tallene mottok vi i dag 30.4. Vi må varsle nødetatene, som må få dette inn i sine systemer for å unngå at de kjører feil og med det får lengre utrykningstid. Vi må også ha fysisk materiell, en betonggris, som må bestilles fra en ekstern leverandør, sier presseansvarlig hos Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

Hun påpeker også at det er mulig for bydelen å søke om stenging av gaten i forbindelse med arrangementer.

– Det er en annen prosess og gir mulighet for å sette opp skilt midlertidig.


LES OGSÅ:

Vil stenge gata, fordi den deler parken i to

Ett skritt nærmere å stenge Kyrre Grepps gate

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...