Sagene Avis

Det er mye moro å lære i Forskerfabrikkens adventskalender. Nå kan du vinne årets kalender. Foto: Forskerfabrikken

Lei av adventkalendermas?

Vinn en fiks ferdig kalender med mening!

I fjor kåret Lilleborg skoles musikkorps Forskerfabrikkens adventskalender til en av de beste i en test på TV2. Nå er Forskerfabrikken, som ligger ved Akerselva, klar med årets kalender, og du kan vinne den her.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: I samarbeid med Forskerfabrikken deler SAgene Avis og Nordre Aker Budstikke ut tre adventskalendere fra Forskerfabrikken. Alt du trenger å gjøre for å delta i trekningen er å svare riktig på quizen vår, som du finner nederst i denne saken!

Forskerfabrikken så dagens lys i 2002, med formålet å motivere barn og unge til å satse på real- og teknologifag. Forskerfabrikken holder i dag kurs for barn i forskning og matematikk, og sommerskoler i naturfag, i tillegg til etterutdannng og kurs for lærere på barnetrinnet, og ansatte i barnehager.

Gründeren var biokjemiker Hanne S. Finstad, som startet Forskerfabrikken i en garasje på Disen. I dag ligger «hovedkontoret» på Brekke, øverst ved Akerselva.

På topp Hos TV2 Hjelper deg

I fjor lanserte Forskerfabrikken en adventskalender med oppgaver som kan brukes flere ganger og deles mellom flere barn, og den ble kåret til én av de beste i TV2 Hjelper degs test, der 30 musikanter fra Lillborg skoles musikkorps var jury.

– Forskerkalenderen er en annerledes julekalender. Den er proppfull med lek og kunnskap, i stedet for eksempel godteri og sukker. Kalenderen inneholder 12 eller 24 ferdiginnpakkede gaver med magiske opplevelser, forbløffende oppdagelser og eksperimenter for nysgjerrige barn i alderen seks til tolv år, sa Finstad i fjor, og la til at hun var glad for anerkjennelsen.


– Vi ser at slike aktiviteter gir både barn og voksne noe morsomt og lærerikt å samles rundt hver dag i adventstiden.

Hanne Finstad, gründer av Forskerfabrikken, satte pris på julegavekalenderdommen fra barna i Lilleborg skoles musikkorps i fjor. Foto: Sagene Avis

Vinn en kalender

I år har kalenderen fått nytt innhold, og du kan altså vinne årets utgave av kalenderen. Klarer du kunnskapsquizen? I samarbeid med Forskerfabrikken gir vi bort en kalender hver til tre heldige vinnere. Alle spørsmålene er basert på innholdet i Forskerfabrikkens forskerkalender! Frist for å delta er 1. november.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...