Sagene Avis

«Virke villeder om parkering»

Geir Storli Jensen, Sagene MDG. Foto: Privat/Karl A. Kjelstrup

DEBATT: «Harald J. Andersen i Virke handel påstår at strengere parkeringspolitikk vil gi mer bilkjøring. Det er en påstand han har svært lite dekning for.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2019 kl 13:34

De færreste i vår bydel har bil. En streng parkeringspolitikk er et av de viktigste tiltakene for å holde biltrafikken lav, lufta ren og gatene trygge for barna våre.

Harald J. Andersen i Virke handel påstår at strengere parkeringspolitikk vil gi mer bilkjøring. Det er en påstand han har svært lite dekning for. Bakgrunnen for påstanden er en undersøkelse Virke har bestilt som viser at mange ville kjørt til en butikk lenger unna for å handle dersom det var lite parkering ved nærbutikken.

Det han ikke oppgir er at dette ikke er to tredjedeler av osloboere, men to tredjedeler av dem som har bil.
De færreste i Oslo har bil, i 2011 var det under halvparten av husstandene. I vår bydel var det bare 34 prosent, og det er veldig god grunn til å tro at det tallet bare har blitt lavere siden.

Grunnen til at så få har bil her er en kombinasjon av mange ting. Vi har et utrolig godt kollektivtilbud og vi har et godt tjenestetilbud med kort vei til barnehager, butikker og skoler. Men også fordi det er dyrt med bilhold, og ikke minst at det er begrenset med parkeringsplasser. En streng parkeringspolitikk er kanskje den aller viktigste grunnen til at de som ikke trenger å ha bil velger å ikke ha det.

At en undersøkelse blant dem som har bil viser at bare 76 prosent har brukt den til å handle i løpet av de siste to ukene, viser egentlig bare hvor lite avhengige vi er av bil her i Oslo. Det vil vi i Miljøpartiet De Grønne fortsette å bygge opp under — så vi får renere luft, mer plass til parker, tryggere gater, bedre helse og lavere klimautslipp.


Geir Storli Jensen
Leder av Sagene MDG

LES VIRKE HANDELS INNLEGG HER

Virke svarer MDG: «Oppklarende om konsekvenser av ny parkeringsnorm»

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...