ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Viser hvordan det var i Syria rett før krigen brøt ut

UTSTILLING: Fra onsdag 29. august kan du se bildene fra Syria Foto: Peter Lucas

Fotograf Peter Lucas reiste ut av landet dagen før borgerkrigen brøt ut. Før han dro rakk han å ta en fotoserie som viser hverdagslivet til menneskene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: – Det blir en visuell, musikalsk og lærerik kveld på biblioteket, sier spesialbibliotekar på Deichman Torshov, Lene Brennodden, om fotoutstillingen som åpner onsdag 29. august.

Et Syria i fred

Fotograf Peter Lucas var i Syria i 2011. Han reiste ut av landet dagen før borgerkrigen brøt ut. Før han dro rakk han å ta en fotoserie som viser hverdagslivet til menneskene i Aleppo, Damaskus og Tartus. Bildene viser et Syria som ikke finnes lenger, et Syria med hverdagsliv og kultur.

– Fotoserien er et unikt tidsbilde fra et Syria i fred, de siste ukene før krigen brøt ut. I hele september henger bildene hos oss.

Utstillingen åpner klokken 18.00 med et større arrangement. Det blir musikk, foredrag og fotografen vil fortelle om bildene og ukene han tilbrakte i Syria.

«Aleppos fall»

Den Amanda- og Gullruten-nominerte filmskaperen bak Aleppos fall, Nizam Najar kommer også på besøk denne kvelden. Han er født i Libya og vokst opp i Syria, og skal snakke om Syria, krigen og hvordan det var for ham å dra tilbake etter at krigen brøt ut. Foredraget vil være på engelsk. 

ANNONSE

I tillegg blir det innslag av syrisk folkemusikk fra to flinke musikere; Muhammed Fadel Kuj på perkusjon, og Aamer Harata på Oud. De skal spille musikk fra Damaskus, verdens eldste hovedstad, og Aleppo.

Arrangementet er gratis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE