Sagene Avis

Viser hvordan det var i Syria rett før krigen brøt ut

UTSTILLING: Fra onsdag 29. august kan du se bildene fra Syria Foto: Peter Lucas

Fotograf Peter Lucas reiste ut av landet dagen før borgerkrigen brøt ut. Før han dro rakk han å ta en fotoserie som viser hverdagslivet til menneskene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SANDAKER: – Det blir en visuell, musikalsk og lærerik kveld på biblioteket, sier spesialbibliotekar på Deichman Torshov, Lene Brennodden, om fotoutstillingen som åpner onsdag 29. august.

Et Syria i fred

Fotograf Peter Lucas var i Syria i 2011. Han reiste ut av landet dagen før borgerkrigen brøt ut. Før han dro rakk han å ta en fotoserie som viser hverdagslivet til menneskene i Aleppo, Damaskus og Tartus. Bildene viser et Syria som ikke finnes lenger, et Syria med hverdagsliv og kultur.

– Fotoserien er et unikt tidsbilde fra et Syria i fred, de siste ukene før krigen brøt ut. I hele september henger bildene hos oss.

Utstillingen åpner klokken 18.00 med et større arrangement. Det blir musikk, foredrag og fotografen vil fortelle om bildene og ukene han tilbrakte i Syria.

«Aleppos fall»

Den Amanda- og Gullruten-nominerte filmskaperen bak Aleppos fall, Nizam Najar kommer også på besøk denne kvelden. Han er født i Libya og vokst opp i Syria, og skal snakke om Syria, krigen og hvordan det var for ham å dra tilbake etter at krigen brøt ut. Foredraget vil være på engelsk. 


I tillegg blir det innslag av syrisk folkemusikk fra to flinke musikere; Muhammed Fadel Kuj på perkusjon, og Aamer Harata på Oud. De skal spille musikk fra Damaskus, verdens eldste hovedstad, og Aleppo.

Arrangementet er gratis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...