Sagene Avis

Voldsløkka stakk av med seieren i fjor. Nå kan ditt borettslag vinne penger

Vinner av OBOS-prisen 2018: Voldsløkka borettlag. Foto: OBOS

OBOS-prisen består av 200.000 kroner til borettslaget, men alle typer boligselskaper kan delta.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2019 kl 11:28

OSLO: «Skinner borettslaget eller sameiet som aldri før etter å ha blitt rehabilitert? Da er det på tide å melde seg på konkurransen om å vinne OBOS-prisen 2019» skriver boligbyggelaget i en pressemelding.

Konkurransen er åpen for alle typer boligselskaper, uavhengig av om de er forvaltet av OBOS eller ikke. For spesielt grønne og sosiale miljøtiltak kan juryen også dele ut en ekstra miljøpris på 50.000 kroner.

Tradisjonsrik pris

OBOS har delt ut den årlige prisen siden 1990 for å sette søkelyset på den viktige innsatsen som gjøres for å ruste opp borettslag og sameier.

Heder og ære – og 200.000 kroner – går til et boligselskap som har lykkes spesielt godt med en rehabilitering.

Det spiller ingen rolle om det er fasader og balkonger som er rehabilitert, eller om det er gjennomført en oppgradering av uteområder eller baderom. Alle rehabiliteringer vil bli vurdert.

Voldsløkka vant i 2018

I fjor var det lokale Voldsløkka borettslag som vant OBOS-prisen, blant annet fordi de har vært veldig flinke til å pusse opp.

– Det har blitt veldig fint her nå, og litt «småfrekt», sa styreleder Marianne-Elisabeth Grymyr da borettslaget fikk prisen.

Voldsløkka borettslag kvittet seg med asbestholdige eternittplater fra 60-tallet, pusset opp slitte murfasader og nærmet seg den opprinnelige stilen fra slutten av 40-tallet. Oppganger ble malt, pipeløp rehabilitert, balkongdører og vinduer skiftet ut, balkongene fikk nye brystninger og skjermvegger – i tillegg til en rekke mindre tiltak.

Tilsammen ble borettslaget oppgradert for 46,4 millioner kroner.


Tidligere styremedlemmer Solvor Olsen og Jan Søstuen mottok prisen på vegne av Voldsløkka borettslag, da styreleder Marianne-Elisabeth Grymyr var bortreist. Foto: PRIVAT

– Rehabiliteringen fremstår som et godt gjennomført prosjekt – både økonomisk, håndverksmessig og estetisk. De har funnet tilbake til sine røtter, samtidig som de har lagt til noen nye kvaliteter. Med relativt enkle grep og vekt på detaljer har det blitt et flott resultat. Voldsløkka borettslag er et forbilde for hvordan man kan ta vare etterkrigsfunkis, sa juryleder Kari Pahle da OBOS-prisen ble delt ut i mai i fjor.

Frist 4. mars

– Byene våre ville ikke vært så gode å bo i uten aktive og dyktige borettslagsstyrer som passer på at boligmassen fornyes med jevne mellomrom, sier Kari Pahle når OBOS-prisen 2019 nå utlyses.

I tillegg til Kari Pahle, består juryen av sjefarkitekt Dag Kristian Bjørnland fra plan- og bygningsetaten i Oslo, sjefredaktør Arve Brekkhus i Byggeindustrien og kommunikasjonsrådgiver Henrik Sørlie i OBOS.

Fristen for å melde seg på konkurransen er 4. mars 2019.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...