ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Vurderer å ta plastforbud inn i miljø- og klimastrategi

VURDERES: Forslaget om å forby engangsplast på konserter vurderes å bli tatt inn i bydelens Miljø- og klimastrategi

– Vi har så langt fokusert på å unngå plast i forbindelse med vår egne bydelsdager, sier park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud, om Sirin Hellvin Stavs (MDG) forslag om å forby engangslpast på konserter.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.07.2018 kl 21:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Lokalavisen skrev tidligere en sak om at Sirin Hellvin Stav i Sagene MDG foreslår å forby engangsplast på konsertene. Forslaget kom etter at over 50.000 mennesker deltok på Oslo Sommertid, og det lå igjen svært mye plast før arrangørene og frivillige fikk ryddet opp.

Derfor foreslo hun at bydelen og Oslo kommune stiller krav til konsertarrangører som leier kommunal grunn, som Voldsløkka, om at det ikke er tillatt å bruke engangsplast. Dette bør så klart også gjelde arrangementer i bydelens og kommunens regi, påpekte hun.

Oppfordret til mindre plast på bydelsdagene

– Vi har så langt fokusert på å unngå plast i forbindelse med vår egne bydelsdager – der vi i år oppfordret utstillerne til å ikke produsere plastavfall, sier Mads B. Nakkerud, park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene.

– Videre har vi tatt opp plastavfall i parkene gjennom et prosjekt i samarbeid med Miljøambassadørene – en selvbestaltet gruppe barn/ungdom som er særlig opptatt av forsøpling. Sammen med dem har vi samlet inn en del plastavfall i parkene med tanke på å lage en utstilling, og kanskje også plastkunst i neste omgang.

Vurderes

Videre påpeker han at bydelen har en ordning med kildesortering i Iladalen der plastemballasje er en av fraksjonene. Dette er en videreføring av et forsøk bydelen hadde i samarbeid med BYM, Ruter og Renovasjonsetaten.

ANNONSE

– Men når det gjelder krav til andre arrangører, nevner miljøkonsulent Helene Lo Cascio Sætre at dette vil bli vurdert tatt inn i Bydel Sagenes Miljø- og klimastrategi som mest sannsynlig skal revideres i år, sier Nakkerud.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE