Sagene Avis

Warsame (15) står på for å spre informasjon til ungdommer:

– Dette skal vi få til sammen!

Warsame Isse (15) prøver å ha en time livestream hver dag. Foto: Privat

Bydel Sagenes store ildsjel, Warsame Isse (15), bruker fritiden sin på å hjelpe ungdommer med å forstå alt som skjer nå. Han har også flere tips til dem som kjeder seg og vil være med vennene sine.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2020 kl 15:25

BYDEL SAGENE: Årets navn og ildsjel og leder av Sagene Ungdomsråd, Warsame Isse (15), jobber hardt for å spre informasjon om koronaviruset til ungdommer.

Han har daglig livestream på Facebook og Instagram, hvor ungdommene kan få svar på det de lurer på.

– Jeg har kontakt med mange ungdommer som lurer på mye. Det er mange som setter pris på at jeg bruker fritiden min på dette. Jeg prøver å ha livestream en time hver dag, der folk kan bli med og stille spørsmål, eller hvis de trenger en å snakke med i disse tider.

Samarbeider med byråd, politi og barnevern

Det har blitt satt fokus på at det han holder på med er bra, fortsetter han. Og han får ofte høre at folk er stolte av ham. Før påske skrøt byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), av Warsames engasjement.

– Vi har mange i bydel Sagene som står på. Ildsjelen Warsame Isse jobber som bare det for å få ut informasjon, sa hun til Sagene Avis.


Thorkildsen har også hyllet Warsame i sin julekalender på Facebook.

Warsame ønsker å fortsette med livestreamingen så lenge han kan. Og er det spørsmål han ikke kan svare på, får han god hjelp av Thorkildsen.

– Jeg har tett oppfølging av Inga Marte om spørsmålene jeg ikke kan svare på. Jeg har også kontakt med barnevernet og politiet for å samarbeide om ungdommene som ikke har det bra hjemme.

– Tror ikke de har skjønt alvoret

Ungdommene som henvender seg til Warsame for hjelp, lurer ofte på hva man kan og ikke kan gjøre nå. Kan de gå ut og spille fotball, for eksempel? De kan snakke om at barnehagene nå åpnes igjen og at skolene skal åpne for 1.-4. trinn. Mange lurer også på om det er greit å spille fotball hvis man er mer enn fem personer, eller om det er greit å kjøre kollektivt.

Men det er ikke bare informasjonsspredningen som er viktig, det er også viktig å ha det gøy på de måtene man kan nå.


– Jeg fikk spørsmål om jeg kunne organisere spill på nett, så jeg fikser Kahoot og sånt. Jeg snakker også med ungdomsklubbene for å høre hva de tenker. Dette skal vi få til sammen!

– Hva er det de fleste ungdommene trenger hjelp til?

– De trenger hjelp til å følge rådene. Mange vil spille fotball sammen og være sammen, men jeg tror ikke de har skjønt alvoret godt nok. Så de får mange tips av meg, som å gå tur med god avstand til hverandre. Folk kan også sykle sammen eller ta en is sammen – med god avstand.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...