ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Warsame (15) står på for å spre informasjon til ungdommer:

– Dette skal vi få til sammen!

Warsame Isse (15) prøver å ha en time livestream hver dag. Foto: Privat

Bydel Sagenes store ildsjel, Warsame Isse (15), bruker fritiden sin på å hjelpe ungdommer med å forstå alt som skjer nå. Han har også flere tips til dem som kjeder seg og vil være med vennene sine.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2020 kl 15:25

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Årets navn og ildsjel og leder av Sagene Ungdomsråd, Warsame Isse (15), jobber hardt for å spre informasjon om koronaviruset til ungdommer.

Han har daglig livestream på Facebook og Instagram, hvor ungdommene kan få svar på det de lurer på.

– Jeg har kontakt med mange ungdommer som lurer på mye. Det er mange som setter pris på at jeg bruker fritiden min på dette. Jeg prøver å ha livestream en time hver dag, der folk kan bli med og stille spørsmål, eller hvis de trenger en å snakke med i disse tider.

Samarbeider med byråd, politi og barnevern

Det har blitt satt fokus på at det han holder på med er bra, fortsetter han. Og han får ofte høre at folk er stolte av ham. Før påske skrøt byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), av Warsames engasjement.

– Vi har mange i bydel Sagene som står på. Ildsjelen Warsame Isse jobber som bare det for å få ut informasjon, sa hun til Sagene Avis.

ANNONSE

Thorkildsen har også hyllet Warsame i sin julekalender på Facebook.

Warsame ønsker å fortsette med livestreamingen så lenge han kan. Og er det spørsmål han ikke kan svare på, får han god hjelp av Thorkildsen.

– Jeg har tett oppfølging av Inga Marte om spørsmålene jeg ikke kan svare på. Jeg har også kontakt med barnevernet og politiet for å samarbeide om ungdommene som ikke har det bra hjemme.

– Tror ikke de har skjønt alvoret

Ungdommene som henvender seg til Warsame for hjelp, lurer ofte på hva man kan og ikke kan gjøre nå. Kan de gå ut og spille fotball, for eksempel? De kan snakke om at barnehagene nå åpnes igjen og at skolene skal åpne for 1.-4. trinn. Mange lurer også på om det er greit å spille fotball hvis man er mer enn fem personer, eller om det er greit å kjøre kollektivt.

Men det er ikke bare informasjonsspredningen som er viktig, det er også viktig å ha det gøy på de måtene man kan nå.

ANNONSE

– Jeg fikk spørsmål om jeg kunne organisere spill på nett, så jeg fikser Kahoot og sånt. Jeg snakker også med ungdomsklubbene for å høre hva de tenker. Dette skal vi få til sammen!

– Hva er det de fleste ungdommene trenger hjelp til?

– De trenger hjelp til å følge rådene. Mange vil spille fotball sammen og være sammen, men jeg tror ikke de har skjønt alvoret godt nok. Så de får mange tips av meg, som å gå tur med god avstand til hverandre. Folk kan også sykle sammen eller ta en is sammen – med god avstand.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE