Sagene Avis

Wilma og Sophia leser juleevangeliet

JULEEVANGELIET: Wilma (6) og Sophia (6) leser juleevangeliet sammen med en rekke kjente personer. Foto: Den norske kirke

Den norske kirke har bedt en rekke mennesker kjent fra nyhetsbildet i 2019, og et par 1.-klassinger, om å lese juleevangeliet for oss.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Den norske kirke har på sine nettsider laget en video av kjente fjes som alle leser litt hver av juleevangeliet.

– Juleevangeliet er kalt verdens vakreste fortelling, som griper oss fortsatt. Men juleevangeliet er ingen idyllisk fortelling. Det handler om at Gud blir menneske. Gud blir den mest sårbare av oss. Et nyfødt barn, født av en ung, fattig og sikkert livredd mor. Slik kom Gud til verden. Det var neppe vakkert og idyllisk. Heller kaldt og hustrig og skremmende. Fortellingen om dette barnet lever fortsatt. Den forteller om håp i en såret verden. Verden trenger juleevangeliet, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum på kirken.no.

Wilma og Sophia

I videoen treffer vi blant annet skuespiller Andrea Bræin Hovig, tidligere biskop Gunnar Stålsett, tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren, kjendisstylist Erlend Elias, forretningsmann Olav Thon og friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen.

Og blant alle disse kjente fjesene finner vi også videoens søteste lesere, de to førsteklassingene Wilma (6) og Sophia (6) som bor på Sagene.

Til kirken.no forteller de om sine juleplaner:


– Vi er hos fetterne på Høvik. Julenissen kommer. Han tar slede fra Nordpolen. Han har skjegg og lue. Også går vi rundt juletreet! sier Wilma, som også forteller at det morsomste med å ha startet på skolen er å hoppe tau, og at hun også har mistet to tenner og trukket én, sier Wilma.

Sophia har fått en kjempefin julekalender og skal i kirka på julaften.

– Og så håper jeg å få mange gaver. Og så skal vi synge julesanger og spise masse godteri! Jeg elsker jul! sier hun og forteller at hun vil huske 2019 som året da hun fikk mange nye venner og to kule lærere.

Les alt på Den Norske Kirkes hjemmeside

Juleevangeliet 2019

Gjennom denne kollasjen av stemmer og ansikter ønsker Den Norske Kirke å «gi deg juleevangeliet på nytt.»


Her kan du se videoen:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...